Ferrari Elektrikli Otomobil Üretimine 2025’te Başlayacak. Yeni Dünya düzeni için elektrikli Otomobil üretmek ve değişen Dünya düzenine uymak gerekiyor. Yeni düzen lüks spor otomobil markası olan Ferrari’yi de etkilemiş durumda. 2025 yılında artık Ferrari Elektrikli Otomobil üretmiş olacak. Yollarda görmek için sabırsızlanıyoruz.

Ferrari Elektrikli Otomobil
Ferrari Konsept Tasarım

Şirket patronu John Elkann Ferrari Elektrikli Otomobil versiyonunu 2025 yılında piyasaya süreceklerini söyledi. Bu versiyonunun eşsiz ve tutkulu bir model olacağı konusunda söz verdi.

Lansman Tarihi Henüz Belli Değil

Ünlü firma uzun zamandır bu alanda çalışmalar yapıyordu. Buna ek olarak teknolojik ve süper elektrikli yeni Ferrari Elektrikli Otomobil alanında henüz gelişim aşamasında. Bu nedenle herhangi bir lansman tarihi belirlenmedi.

Ferrari yıllık genel kurulunda konuşan başkan Elkann 2025 yılında yeni elektrikli Ferrari’yi tanıtma planımız var dedi. Ayrıca Bu model yeni nesil Ferrarilerin nasıl olacağı konusunda büyük bir ipucu olacağının da altını çizdi.

Ferrari Elektrikli Otomobil
Ferrari Konsept Tasarım Kaynak

Elkann genel kurulda Ferrari’nin plug-in hibrit modelleri hakkında konuştu. 2023’te yeni bir hyper otomobille Le Mans 24 Saat’e dönüşü içeren daha geniş elektrifikasyon stratejisi hakkında da konuştu ve şunları ekledi: “Bu teknolojileri hem motor sporlarında hem de yol otomobillerinde yorumlamamız ve uygulamamız, Ferrari’nin benzersizliğini ve tutkusunu yeni nesillere taşımak için büyük bir fırsat.”

Ferrari En İyi Olmanın Peşinde 

Elkann, yeni üretecekleri EV ile ilgili çok ayrıntı vermedi. Geçtiğimiz yıl ferrarinin ortaya koyacağı elektrikli otomobil hakkında söylentiler vardı. Her bir tekerleğin kendisini döndüren bir elektrikli motora sahip olacak denmişti. Buna ek olarak iki koltuklu veya tek koltuklu bir spor otomobil üretileceğinin söylentileri de vardı. Ancak Ferrari ticari patronu bu anlamda geçen yıl yaptığı açıklama da eğer elektrikli spor otomobil üretiyorsak rakiplerimizden daha iyi olmalıyız. Sonuç olarak biz marka değeri yüksek yaptıkları ortada olan bir dünya markası olarak yeni bir soluk getirmeliyiz. Ferrari her zaman en yeni teknolojilerle çalışır. Teknoloji evrimine en iyi ayak uyduran bir şirkettir. Bunun meyvelerini en iyi elektrikli otomobili üreterek tekrar almak istiyoruz.

Ferrari Elektrikli Otomobil
Ferrari Konsept Tasarım

Konsept Ferrariler Ferrari’nin çeşitli tasarım yarışmasın sonucu ortay çıkmış ve ödül kazanmıştır. Tasarım henüz belli değil ancak fikir vermesi açısından internette dolaşan konsept tasarımlara haberimizde yer verdik

Elkann AGM’de konuştu. Ferarrinin yeni modeller üreteceğini ve önümüzdeki aylarda yollarda görebileceğimizi söyledi. Daha fazla detay vermedi.

Elkann ayrıca emekli olan Louis Camilleri’nin yerine CEO arayışı içinde olduklarını dile getirdi. Bu arayış içinde somut adımlar atıldı. Buna ek olarak bu kişinin 2022 yılında gerçekleşmesi düşünülen Capital Markets Day yatırımcı etkinliğinde uzun vadeli vizyon çizeceğini belirtti.

İkinci El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here