Ferrari ‘de Yeni Bir Hiper Hibrit Hazırlığı Başladı

1
899
ferrari

Ferrari ‘nin dönüm noktası olan hibrit hiper otomobilinin piyasaya sürülmesinden yedi yıl sonra, LaFerrari tabanlı yeni bir prototip İtalyan yollarında test edildi.

Sadece hafif kamuflaj giyen prototip, LaFerrari’den türetilmiş olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmıyor. Aynı zamanda yan taraftaki mavi üçgen çıkartmalar da aracın hibrit bir güç aktarımına sahip olduğunu doğrular nitelikte.

Bu aracın Maranello ekibinin hiper hibrit otomobilini test ettiği bir şasi olmama ihtimali çok az. Öncelikle, kamuflajın yeni uygulanmış olması ve orjinal LaFerrari prototiplerinden daha farklı olması ve diğer ince detay farklılıklarını sayabiliriz.

la ferrari

Örneğin, geleneksel LaFerrari jantları merkezi bir kilitleme ile gelirken bu araçta beş bijon ile takılı halde. Aracın ön tamponunda da farklılıklar var. En önemlisi ise tavan çizgisinin değiştirilmiş olması ve LaFerrari’de gördüğümüzden daha farklı bir motor kapağı kullanılmış olması aracın farklı olduğuna işaret ediyor.

Ferrari sözcülerinden biri görüntüler hakkında yorum yapmayı reddetti. Bu prototipin diğer modeller için yeni mekaniklerin testlerinin yapıldığı basit bir LaFerrari gövde kabuğu olup olmadığı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Ferrari hiper otomobillerini 10 yılda bir tanıtıyor.

Ferrari markasının her 10 yılda bir yeni bir hiper otomobil çalışması yaptığını biliyoruz. LaFerrari’nin ilk çıkışından itibaren 8 yıl olması da bu beklentiyi kuvvetlendiriyor. Autocar dergisinin haberine göre geçtiğimiz yıl Ferrari’nin baş teknoloji sorumlusu Michael Leiters ise şunları söyledi: ” Neredeyse her 10 yılda yeni bir hiper araç çıkarttığımız doğru. Ferrari yalnızca yeni teknoloji mevcut olduğunda hiper araçlar yapıyor. Öncelikle yeni hiper otomobilimizde olmasını istediğimiz teknolojinin ne olduğunu bulmalıyız.”

Markanın ikinci hibrit otomobili olan SF90 Stradale PHEV, LaFerrari’den daha güçlü. Üretim adetlerinin sınırlı olmaması ve eski otomobilden 3 kat daha ucuz olması onu LaFerrari kadar istenilen bir otomobil yapmıyor. Ferrari’nin geliştirmek istediği hiper otomobilin kendi ürün portföyü ile rekabet etmek yerine Aston Martin Valkyrie, Lamborghini Sián ve McLaren Speedtail gibi modellerle rekabet içerisinde olacağını söyleyebiliriz.

İkinci El Araç İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here