V-12-Powered Ferrari BR20 One-Off; Daha Şık Bir GTC4Lusso Coupe… Ferrari bugün, en önemli müşterileri için tek seferlik otomobiller yaratan “Özel Projeler” bölümünden gelen en son kreasyonu tanıttı.

Ferrari’nin Özel Projeler ekibi, özel bir müşteri için Ferrari BR20’yi yarattı. Marka bunun için GTC4Lusso’nun tavan çizgisini kesti ve arka koltukları dışarı çıkardı. Ferrari, GTC4Lusso’yu temel alan V-12 motorlu BR20 adlı yeni bir tek seferlik kreasyona sahip. Ferrari BR20, Ferrari’nin arka koltukları çıkarması sayesinde şık bir tavan çizgisi elde ediyor. Ayrıca yeni iç mekan, zengin kahverengi deri ve karbon fiber aksanların iki tonuna sahiptir.

Serideki araçlar, tek bir müşterinin özelliklerine göre tasarlanmış ve üretilmiştir. Ferrari bu hafta yaptığı bir basın açıklamasında, BR20’nin yaratılmasının her adımına derinden dahil olan uzun süredir devam eden bir müşteri için tasarlandığını söyledi. Ancak ne satış fiyatı ne de teknik özellikler açıklanmadı.Ferrari BR20 One-Off; Daha Şık Bir GTC4Lusso Coupe

Genellikle “aile” Ferrari olarak tanımlanan dört koltuklu, kare şeklinde arka tasarıma sahip GTC4Lusso, 2020’de seri üretimi sonlandırdı. Ayrıca bu model 6,2 litre, 681 hp V-12 motora sahipti ve 0-100’den hızlanabilirdi. km/s (0-62 mil/sa) 3.4 saniyede. En yüksek hız 335 kph (209 mph) idi. Ferrari, BR20’nin tasarımının, markanın 410 SA ve 500 Superfast dahil olmak üzere 1950’ler ve 60’lardaki V-12 coupelerine atıfta bulunduğunu söylüyor.

Ferrari BR20 One-Off; Daha Şık Bir GTC4Lusso Coupe

Neredeyse her yıl, Ferrari’nin Özel Projeler bölümü, son derece zengin bir müşteri grubu için seçkin, sınırlı üretim bir model üretiyor. 2019 yılında, 488 GT3’ü başlangıç ​​noktası olarak kullanan benzersiz bir koşu spor arabası olan bonkers P80/C’yi getirdi. Geçen yıl ise, 812 Superfast’ı temel alan şık bir tek seferlik Omologata ortaya çıkardı. Ardından 2021 yılı sona ererken, Ferrari’nin Özel Projeler ekibi, 50’lerin ve 60’ların ikonik Ferrari coupe’lerine bir saygı duruşu olarak GTC4Lusso üzerine çalışmaya başladı. Ve çekim freninden geliştirilen iki kişilik bir V-12 coupe olan BR20 ile sahneye geri döndü.

Ferrari BR20 One-Off; Daha Şık Bir GTC4Lusso Coupe

GTC4Lusso, hatchback’i ve dört koltuğu sayesinde (en azından gelecek yıl Purosangue SUV gelene kadar) en kullanışlı Ferrari olabilir. Durum böyle olsa da, Ferrari BR20 arka koltukları eğimli bir tavan çizgisi lehine çevirerek modelin bazı açılardan 812 Superfast gibi görünmesini sağlıyor. Ferrari BR20 kaputunun altında GTC4Lusso’nun 6.3 litrelik V-12’si yatıyor. Ayrıca Ferrari herhangi bir ek mekanik modifikasyondan bahsetmiyor. Yani BR20, donör araba ile aynı 680 beygir gücüne sahip ve 697 Nm tork değerinde iyi bir sayıya sahiptir.

Ferrari BR20 One-Off; Neler Değişti?

Son edindiğimiz bilgilere göre Ferrari BR20’nin motoru değişmemiş olabilir, ancak kaporta kesinlikle değişmemiştir. BR20, GTC4Lusso’dan üç inç daha uzun olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca zarif tavan çizgisi, 500 Superfast gibi klasikleri çağrıştırıyor. Tavan siyaha boyanırken, arka sütundaki aerodinamik kanal uçan bir payanda oluşturuyor. BR20, GTC4Lusso’nun ikili arka lambası görünümünü koruyor. Ancak onu, alt gövdedeki aktif kanatlarla birlikte çalışan bir difüzör ve daha keskin bir arka tamponla eşleştiriyor. Tamponun her iki tarafından çift egzoz uçları dışarı çıkıyor. Önde, geniş ağızlı ızgara, krom eklere sahip ince bir karbon fiber bıyık içerirken, farlar GTC4Lusso’dakilerden daha alçak ve daha küçüktür.

Kabin, tasarım olarak donör araca çok benziyor ancak iki ton kahverengi deri ile kaplanmış ve karbon fiber ile dekore edilmiş. Koltuklar, gümüş kanaviçe dikişli koyu kahverengi Heritage Testa di Moro deri ile sarılmıştır. Ayrıca arka koltuk ve bagaj bölmesi, karbon fiber vurgulu meşe kaplama ile kaplanmıştır. Ferrari, BR20’nin uzun süredir devam eden bir müşteri için geliştirildiğini ve ne kadara mal olduğu hakkında bir bilgi olmamasına rağmen, zarif tek seferlik muhtemelen GTC4Lusso’nun 303.750 $’lık başlangıç fiyatından oldukça büyük bir miktar olduğunu söylüyor.

Ferrari BR20 One-Off Fiyatı ve Müşterileri

Diğer tüm Özel Proje otomobillerinde olduğu gibi, Ferrari de BR20’yi devreye alan uzun süredir devam eden müşterinin kimliğini açıklamadı ve otomobilin fiyatını da açıklamadı. Bize verilen tek ipucu, “yaratılışının her aşamasına derinden dahil oldukları”.

Ferrari BR20 One-Off; Daha Şık Bir GTC4Lusso Coupe

BR20’nin tasarımıyla ilgileniyor musunuz? Tam gelişmiş bir Ferrari üretim arabası olacak kadar şık olduğunu düşünüyor musunuz? Aşağıda yorumlarda bize bildirin.

İkinci El Ferrari İlanları

Ferrari’nin Vahşi 120 Derece Çift Turbo V-6 Motoru

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here