Ferrari 2021’de de Şampiyonluğu Hedeflemiyor

0
1084

Formula 1’in efsanevi takımı Ferrari her geçen yıl başarısızlıklar ile taraftarlarını üzmeye devam ediyor. Son yıllarda başarıdan çok uzak bir tablo çizen İtalyan markası stratejilerinde değişikliklere gidiyor. Ama son açıklamaları ile taraftarlarını tekrardan üzdüler: Ferrari 2021’de de şampiyonluğu hedeflemiyor.

Ferrari 2021'de

Ferrari 2021’de Neden Şampiyonluğu Hedeflemiyor ?

Zorlu bir 2020 sezonunu geride bırakan kırmızı takım araçta ciddi geliştirmelerin yapılacağını duyurmuştu. Sezonun ardından yapılan açıklamalara göre 2021’den ziyade takımın 2022 yılına odaklandığı söylendi. Bilindiği üzere FIA 2022 yılı için yeni kararlar almıştı. Bazı kurallarda ve teknik detaylarda revize yapan yönetim kararlarına göre daha iyi bir araç ortaya koymak için çalışan bir Ferrari görüyoruz. 2020 yılı öncesi son 5 yılda 4 kez ikinci 1 kez de üçüncü olan takım bu sene ise şampiyonayı altıncı sırada tamamladı. İlk 5’te bile olamayınca herkes 2021 yılında Ferrari’nin ciddi atak yapacağını düşünüyordu. Fakat takım patronu Binotto hedefin ikincilik ya da en kötü üçüncülük olduğunu söyledi. Ve odaklarının 2022 yılı olduğunu belirtti. Bu açıklama ile Ferrari 2021’de de şampiyonluktan uzak olacak şeklinde yorumlandı.

Ferrari’de Başarı Zor

Eski F1 ve Ferrari pilotu olan Gerhard Berger, Ferrari’de yarışmanın ‘İtalyan zihniyeti’ nedeniyle kolay olmadığını ve de ciddi başarılar kazanmanın zor olduğunu belirtti. Ferrari tarihine baktığımda da ciddi bir başarı zinciri yakalayabilen iki pilot olduğunu belirtti: Michael Schumacher ve Niki Lauda. Onun haricinde yakalanan kısa başarılar ve anlık zaferlerin olduğunu söyledi. Kırmızılar Schumacher’in ayrılışından beri Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel ve Charles Leclerc ile yarıştı. Bu isimlerden yalnızca Raikkonen, 2007 yılında bir şampiyonluk alabildi ve bu şampiyonluğun üzerinden de tam 13 yıl geçti. Bu şampiyonluğun da biraz şans eseri olduğunu belirten Berger, İtalyan zihniyetini aşamadıkça başarı çok zor diyor.

Carlos Sainz Jr. ile anlaşan Ferrari uzun bir sürenin ardından takım pilotları arasında bir şampiyon pilot olmadan sezona başlayacak. Vettel, Alonso gibi isimler şampiyon ünvanları ile Ferrari çatısı altında yer almışlardı. Hatta Sebastian Vettel çok büyük bir heyecanla beraber takıma dahil olmuştu. Fakat geçen 5 yılın ardından kayda değer bir başarı elde edemediler.

Ferrari 2021'de

İkinci El Araba İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here