Euro 7 standartları oldukça maliyetli bir hal alıyor. Otomobil üreticileri ve AB Komisyonu arasında sular durulmuyor. 

Avrupa Birliği otomobil üreticileriyle görüşmelerine devam ederken Euro 7 düzenlemeleri noktasında üreticilerin fikirlerini almayı sürdürmekteydi. Yayınlanan rapora göre Euro 7 standartlarından vazgeçilme ihtimali var. Uzun zamandır oluşturulmaya çalışılan planların otomobil üreticilerinin baskısına uğradığı konuşuluyor. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını gelin birlikte inceleyelim.

abart-egzoz-cezasi

Euro 7 Düzenlemelerinden Vazgeçilecek Mi?

Avrupa Birliği, otomotiv sektöründe yaşanan zorlukları ve otomobil maliyetlerinin artmasına neden olan faktörleri değerlendirerek Euro 7 düzenlemelerinden vazgeçecek. Euro 7 düzenlemelerinin çevreci verimli düzeydeki motorlar adına oluşturulduğunu bilmekteyiz. Ancak otomobil üreticilerinin yeni kararlar doğrultusunda milyonlarca Euro harcama yapmak istemediklerini hatırlatalım. Bu konu için AB komisyonu ile sıkı bir tartışma içine girdiklerini sizlere bildirmek istiyoruz. Hatta bu konuda en büyük tepki otomotiv devi Stellantis’ten gelmekte. Şirket, Euro 7 düzenlemelerini anlamsız bulduğunu anlattı. Ayrıca bu noktada yapılması planlanan harcamaların da gereksiz olduğunu söyledi. Stellantis, bu düzenlemelere harcanması düşünülen paranın elektrikli otomobil sektörü için harcanması gerektiğinin altını çizmiştir.

Tam da bu olaylar devam ederken ACEA, içten yanmalı araçların satışlarının gerçekleştirmesi için verilen son tarihlerin belirli olduğunu hatırlattı. Ayrıca Euro 7 standartlarının gereksiz olduğunu da ifade etti. Otomotiv sektörü içerisinde yaşanan bu problemlerin yine otomobil üreticileri tarafından itiraz yoluyla iyi bir gelişmeye evirildiğini düşünebiliriz. Ancak buna tamamen karşı taraflar olduğunu da hatırlatalım. Avrupa içinde bölgedeki küresel liderlik söz konusu olduğunda, tartışmalar daha da büyüyecek. Egzoz emisyon düzenlemelerindeki gelişmelerin altını çizmekte fayda var. Egzoz emisyon düzenlemelerinin daima geliştirilmesi gerektiğini savunanlar, otomobil üreticilerinin Euro 7 standartlarına gösterdikleri tepkiye karşı çıkacaklardır.

Sonuç olarak Euro 7 standartlarından tamamen vazgeçilmesi demek, otomotiv sektöründe karşıt fikirlerce problemlerin gündeme gelmesi anlamını taşıyor. Euro 7 standartları düşünüldüğünde otomotiv sektöründe yaşanan problemlerin sonu gelmeyecek gibi gözüküyor. Henüz tartışmalar nasıl bir sonuca varacak bilmiyoruz. Ancak Euro 7 düzenlemelerinde yaşanması muhtemel gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda düşüncelerinizi de yorum kısmında belirtebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here