En Acayip 3 Ralli Yarışı!

0
1113

Ralli denildiği zaman aklımıza hız, tutku, toprak, çamur ve mutlu anlar gelmektedir. Her insanın izlediği zaman, bu araçlara sahip olmayı istemektedir. Dağ yollarında aşırı hızlı bir şekilde viraj bağlamayı kim istemez ki? Dakar, Gumball3000 veya 24 Heures du Mans gibi yarışları duymuşsunuzdur. Bu yarışlar bir araba, iki sürücüden oluşmamaktadır. Arkalarında sponsor, mekanik ordusu, binlerce dolarlık teknoloji kullanımı gibi kaynaklar yatmaktadır. Hem para hem de bilgili mühendisler olmadan, bu yarışlara katılmak imkansızdır. Eğer ralli kültürünü seviyorsanız ve dahil olmak istiyorsanız “En Acayip 3 Ralli Yarışı!” adlı içeriği okumalısınız. Günün birinde Belki izleyici belki de yarışçı olarak katılabilirsiniz.

3RICKSHAW RUN

 

Hindistan’da iki haftalık ve 3500 kilometrelik bir rotadan oluşmaktadır. Hindistan trafiği ve nüfus patlamasıyla ünlü olan bir ülkeyi, Ralli yarışında tanımak hoşunuza gidebilir. Belirlenmiş bir rota veya gün sonunda ulaşmanız gereken bir kontrol noktası bulunmamaktadır. Sadece başlangıç ve bitiş noktası sabittir. Üç tekerlekli araçlar ile katılabilirsiniz. Bu araçların geliştirmesi, hasarı ve onarımı size aittir. Bu araçları görünce eski zamanlardaki seyyar manavların, Arçelik marka triportörleri aklımıza gelmektedir. Genellikle toprak yollardan gidilen bu yarışta, üç tekerlekli araç kullanmak inanılmaz bir anı olarak tarihe geçmektedir. Eğer bu yarışa katılmak isterseniz çok iyi bir plan ve rota oluşturmalısınız. Eski yarışçıları izlemeli ve Hindistan da geniş bir çevreye sahip değilseniz dikkatli olmalısınız. Trafik, pislik gibi durumlara alışmak günlerinizi alabilir. RICKSHAW RUN ralli yarışı fiziksel ve psikolojik açıdan zorlayıcı bir yarıştır.

2PLYMOUTH-BANJUL CHALLANGE

2002 yılında kurulmuştur. Düşük bütçeli arabaların Playmouth’tan yola çıkarak Gambiya-Banjul şehrinde bitirdiği yarıştır. Yarışı bitirmeden önce Fas, Batı Sahra, Moritanya ve Senegal’den doğru ilerlersiniz. Yarışa katılan bütün araçlar, yarış sonunda kontrol komitesine bağışlanmak zorundadır. Müzeye bağışlanarak, yerel kalkınmasının sağlanması hedeflenmektedir. Sahra Çölü’nün iki günlük bir geçişi de dahil olmak üzere toplam 9.398 kilometrelik bir yarıştır. Güç ve dayanıklılığın ön planda olduğunu görmekteyiz. Afrika manzarası ve insanlarını tanımanız için harika bir fırsattır.

1Mongol Rally

Mongol rallisi en zorlayıcı ve harika olan ralli yarışıdır. Yaklaşık olarak 16.000 kilometrelik bir yarıştır. Birleşik Krallıktaki Goodwood’dan başlayıp, Moğolistan’da son bulmaktadır. Katılım şartı olarak 1000cc ve altı bir araç veya 125cc ve altı bir motosiklet seçilmesi gerekmektedir. Yaklaşık bir ay sürmektedir. Web sitelerinde “Akıllı macera değil, güvenli değil ve bitiremeyebilirsiniz, ancak gezegendeki en büyük macera.” olarak tanıtılmaktadır. Eğlencenin ve riskin bol olduğu bu yarış “En Acayip 3 Ralli Yarışı!” Adlı içerikte birinci sırayı hak etmektedir.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here