Elfyn Evans: “Şampiyon Olmak İlgiyi Canlandırmayabilir.”

0
797
Elfyn Evans Şampiyon Olmak İlgiyi Canlandırmayabilir.

Galli sürücü Elfyn Evans, 19 yıl aradan sonra ilk Dünya Ralli Şampiyonası Şampiyonluğu’nu Birleşik Krallık’a götürebilir. 31 yaşındaki tecrübeli sürücü şu anda 2020 Dünya Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olan Monza Rallisi’nde yarışıyor. Toyota Gazoo takımında yarışan pilot, ikinci sırada bulunan takım arkadaşı Sébastien Ogier’e 14 puan fark atmış durumda. İlk dört sıradaki sürücülerin birinci olma şansları var ancak Elfyn Evans, Monza Rallisi’nin son basamağına büyük bir avantajla başlıyor.

Elfyn Evans

Elfyn Evans “Şampiyon Olmak İlgiyi Canlandırmayabilir”

Galli sürücü eğer şampiyon olursa, şampiyonluk ünvanını kazanan ilk Galli sporcu olacak. Ayrıca Birleşik Krallık’taki diğer 2 şampiyon olan Colin McRae ve Richard Burns’ün yanına kendi ismini de yazdırmayı başaracak. Birleşik Krallık bu ünvanı en son 2001 yılında Richard Burns sayesinde görmüştü. O günlerden bu günlere kadar da Dünya Ralli Şampiyonası’na olan ilgi Birleşik Krallık’ta sürekli olarak azaldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Elfyn Evans da bu konuya değindi ancak karamsar bir görüntü çizdi. Ülkesinde bu spora olan ilginin azlığından yakınan tecrübeli pilot, şampiyon olsa bile bunun, spora olan ilgiyi canlandırmaya yetmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

wrc monza elfyn evans

Ralli, Birleşik Krallık’ta, 1980’lerden 2001’e kadar BBC’nin Grandstand programında yer alacak kadar popüler bir spordu. Özellikle 1982 ile 1986 yılları arasında yarışan muhteşem B grubu otomobiller bu spora olan ilginin artmasına yardımcı olmuştu. 1998 yılında ise efsane pilot Colin McRae’nin video oyunu piyasaya sürüldüğünde ralli sporu dünya çapında belki de en parlak günlerini yaşadı.

Ralli Sporunun Sönen Yıldızı

Özellikle 2004 ile 2012 yılları arasında baskın olan Citroen firması ve Fransız sürücü Sébastien Loeb’ün hakimiyetinden sonra spora olan ilgi yavaş yavaş azaldı. Elfyn Evans’da yaptığı açıklamada bunlara değinirken: “Colin ve Richard, ben büyürken çok büyük ikonlardı. Küçükken, Büyük Britanya Ralli’sinde olanları hatırlıyorum. Hatırladığım şeyler de hep Colin ve Richard arasındaki savaşlarla ilgili şeyler. Her ikisi de bu sporda harika işler başardılar. Her ikisi de ralli için çok fazla farkındalık yaratan video oyunlarına sahipti. Sanırım bu spor, o günlerde onların yaptıklarıyla aynı düzeyde bir profile sahip değil. Şampiyon olduğumda bu ilgiyi canlandırmaya sanırım biraz yardımcı olabilir. Ama bu ilginin daimi kalması noktasında Colin veya Richard’ın parlak dönemlerindeki kadar kalıcı olabilir mi bilmiyorum. Genel olarak sadece ralli  için değil, adil olmak gerekirse çoğu sporda bazı şeylerin değiştiğini düşünüyorum.” dedi.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here