Elektrikli Scooter Talebi Artmaya Devam Ediyor

0
1225

Pandemi etkisiyle toplu taşımalardan ve kapalı alanlardan kaçanların imdadına yetişen araç: Elektrikli scooter. Ülkemizde de bazı kiralama uygulamalarıyla ya da direkt satın alma yoluyla trend olan bir araç. Elektrik gücü sebebiyle ucuz ve temiz bir enerji kullanımı sağlarken, keyifli bir sürüş deneyimi de yaşatan bir cihaz.

Elektrikli Scooter Devri

Daha önceki yıllarda motorsiklet alternatifi olan ve ehliyet gerektirmeyen elektrikli bisikletler bir dönem trend olmuştu hatırlarsanız. Ancak onlar için bazı dezavantajlar vardı. O zamanlar elektrikli batarya sistemlerinin bu kadar yaygın ve gelişmiş olmaması. Bazı büyük markaların o sektörde yer almaması gibi tüketicilerde soru işaretleri oluşturan durumlar söz konusuydu. Ancak artık her noktada gündemimiz elektrikli araçlar olmuş durumda. Her yeni günde elektrikli araçların geleceğine ve teknolojisine dair yeni haberler çıkıyor. Böyle bir ekosistemde ise kullanıcılar elektrikli araçlara daha fazla ilgi gösteriyorlar. Elektrikli scooter da bu ilgiden fazlasıyla güçlenen bir araç.

Elektrikli scooterlar son zamanlarda özellikle büyükşehirlerde sıkça gördüğümüz bir araç haline geldi. Kimisi kiralık kimisi satın almış birçok vatandaş kısa mesafelerde minibüs, otobüs ya da taksi yerine tercih ediyor. Peki bu araçları bu dönemde bu kadar popüler kılan şey ne ?

Pandemi Süreci ve Elektrikli Scooterlar

Covid-19 ile hayat düzenlerimiz çok hızlı ve sert bir biçimde değişti. Bunlardan en görünen değişiklik artık sosyal ortamlarımızın daraldığı hatta bir bakıma neredeyse yok olduğu durumlar. Ve her ne kadar zaman zaman azalmalar yaşansa da koronavirüsle baş etmenin en temel yolu sosyal mesafeyi korumak. Hal böyle olunca insanlar rahat ve keyifli ama aynı zamanda da sosyal mesafeli ulaşım seçeneklerine akın ettiler. Elektrikli scooter da tam olarak burada büyük sıçrayıp yaptı.

elektrikli scooter

Satıcılarda stok bulmanın zor olduğu bu araçlar halihazırda birçok marka tarafından üretiliyor. Kawasaki’den BMW’ye kadar birçok marka bu aracı ürün yelpazesine ekledi. Kısa mesafelerde açık havada keyifli bir sürüş yaşarken, aynı zamanda sosyal mesafeyi de koruyarak istediğiniz yere varma imkanı oluşuyor. Özellikle katlanabilir ve taşınabilir olması sebebiyle de markete yahut işe giderken dahi rahat bir şekilde kullanım imkanı sunuyor olması tercih için artı bir etki sağlıyor.

elektrikli scooter

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here