Elektrikli Araçlara Ulaşım Kolaylaşıyor

0
5868

Elektrikli araba fiyatları nasıl? Elektrikli otomobil fiyatları ucuzlar mı? Elektrikli araç fiyatlarına vergi etkisi nasıl? Bu soruların yanıtları için farklı içerikler hazırladık ama bu haberimiz elektrikli araç segmentinin nasıl daha kolay ulaşılabilir olacağına dair.

Elektrikli araçlara ulaşım kolaylaşıyor

Elektrikli araçlar, otomobil endüstrisine girdiği andan beri herkes tarafından merakla takip ediliyor. Düşük maliyetli ulaşım sağlamanın yanında düşük karbon salınımı ile çevre dostu olan bu araçlar günden güne geliştiriliyor. Avantajları bunlarla da sınırlı değil.

Elektrikli otomobillerin gürültü kirliliğini azaltmak, enerji verimliliğini artırmak, düşük boyutları sayesinde arazi kullanımı verimliliği sağlamak gibi daha birçok fayda sağlaması bekleniyor. Bu araçlarla ilgili sevindiren bir açıklama BNEF enerji analisti Nathaniel Bullard’dan geldi. Bu açıklamaya göre, yakın zamanda elektrikli araçlar benzinli ve dizel araçlardan daha avantajlı olacak.

Elektrikli araçlar ilk çıktıkları zamanlarda yüksek fiyatlarıyla ancak toplumun belli bir kesimine hitap edebilirdi. Ancak Nathaniel Bullard, yaptığı açıklamada 3 yıl içinde klasik benzinli ve dizel araçtan daha uygun fiyatlı olacağını tahmin ettiklerinin müjdesini verdi. Bu gelişmenin daha küçük ve verimli pillerin üretilmesi sayesinde yaşandığını belirtti. Pil maliyetinin, toplam maliyetin %20’sine denk gelecek şekilde gerilemesinin beklendiğini açıkladı. Bunun yanında önümüzdeki on yıl içinde elektrik motoru, elektronik akşamların üretim maliyetlerinin de azalacağını beklediklerini vurguladı.

Otomobil sektörünün hızlı değişimi

İçten yanmalı motora sahip araçların yerini tutacak olan araçlara uzun zamandır oldukça ilgi var. Otomobil üreticileri büyük yatırımlar yaptılar. Uzun zamandır çalışmalar devam ediyor. Bu araçların ulaşılabilirliği Tesla Model 3 ile yakın zamanda oldukça artmıştı. Bu yatırımların önümüzdeki yıllarda olumlu etkilerinin daha da görülmesi bekleniyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here