Elektrikli Araba Almak İsteyenlere Müjde: Elektrikli Araba Fiyatları Düşebilir!

0
1863
Elektrikli Araba Fiyatları Düşebilir!

Elektrikli araba fiyatları pil metallerindeki maliyetin düşmesiyle beraber düşecek gibi görünüyor. Halihazırda elektrikli araçların yaygın hale gelmesi için dünya genelinde bir seferberlik söz konusu. Türkiye’de de elektrikli arabaların sayısı her geçen gün artıyor. Otomotiv sektörü teknolojinin gelişimi ve çevreye duyarlılığın artması ile birlikte yıkıcı bir devrime şahitlik ediyor. Bu devrim ile birlikte benzinli ve dizel araçlar yerine elektrikli araçlar tercih ediliyor. Bu nedenle dünya genelinde otomobil üreticileri de elektrikli araçlarıyla yeniliğe ayak uyduruyorlar. Şimdi ise pil maliyetlerinde bir azalma durumu söz konusu. Böylece üreticiler daha ucuza mal ettikleri araçları daha ucuza satabilecekler.

Arz Fazlası Pil Metallerinin Maliyetini Düşürecek

Elektrikli Araba Almak İsteyenlere Müjde: Elektrikli Araba Fiyatları Düşebilir!Otomotiv sektörü hakkında yapılan birçok araştırma raporuna göre elektrikli otomobiller 2022’de hiç olmadığı kadar çok tercih edilecek. Elektrikli araçlara talep öyle çok olacak ki 2021 yılına göre kat kat fazla üretim gerçekleşecek. Bu zamana kadar hep çip krizinin de etkisiyle pil üretiminin bu talebe karşılık veremeyeceği hakkında söylentiler dolaşıyordu. Ancak yeni yayınlanan rapora göre elektrikli araçların üretiminde kullanılan pillerin maliyeti fazla üretim ile birlikte düşüş gösterecek. Bu sayede elektrikli araba fiyatları da değişiklik gösterecek.

Pil Maliyeti Düşünce Elektrikli Araba Fiyatları Nasıl Olacak?

Elektrikli Araba Fiyatları Düşebilir!

Çevre dostu elektrikli araçların fiyatlarının batarya yapımındaki maliyetin azalmasıyla birlikte düşmesi öngörüler arasında. Çünkü kobalt, lityum ve nikel gibi elektrikli otomobillerin bataryalarında yer alan maddeler de bir fiyat düşüşü kaçınılmaz görünüyor. Zaten sürdürülebilirliğin ve temiz enerjinin önemi her geçen gün artıyor. Bununla birlikte bu alana yapılan yatırımların sayısı da giderek çoğalıyor. Bu yatırımlarla birlikte elektrikli araçlar da daha yaygın bir hal alacak. Böylece elektrikli arabalar hayatımızda normalleşmiş olacak. Bu nedenle elektrikli araba fiyatları olduğundan daha uygun olabilir. Ancak talebin giderek daha da artacağını da göz ardı etmemek lazım. Bu anlamda tedarik zincirlerinin sektöre nasıl cevap vereceği de oldukça önemli.

2. El Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here