E-Scooter Piyasasına TCDD ‘Çuf Çuf’ İsmiyle Giriyor

0
2287
E-Scooter
E-Scooter

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD’nin de elektrikli scooter geliştirdiğinin bilgisini verdi. ‘Çuf Çuf’ isimli E-Scooter ‘ların ilk etapta istasyonlarda hizmet vereceğini belirtildi.

Dünyada e-scooter çılgınlığı günden güne büyüyor ve farklı alternatifler ortaya çıkıyor. Ülkemizde de bir süredir ‘Martı’ isimli şirket bu sektörde en bilinen oyuncu olarak hizmet veriyor.  Aynı zamanda HOP!, Binbin, Palm gibi girişimlerin de sektöre girdiğini söyleyebiliriz. Bu kadar farklı oyuncunun olması ve scooter adetlerinin sürekli artması sebebiyle, bakanlık bu sektör için düzenlemeler hazırlamaya başladı.

Düzenlemenin yapılma sebebi ise medyada da yer bulan kazaların yaşanması, park konusunda sıkıntıların yaşanması diyebiliriz.

Kullanım istatistikleri

Türkiye’de şuan 35 bin adet elektrikli scooter bulunuyor ve 13 şehirde bu şirketler hizmet veriyor. Aynı zamanda şu ana kadar 10 milyondan fazla yolculuk yapılmış durumda. Toplam yolculukların da 15 milyon kilometreyi aştığı belirtiliyor.

Daha önceden belirtilen kuralların olduğu yönetmeliği linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

E-Scooter Sektörüne Düzenlemeler Yolda

T24’de yer alan habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı liderliğinde paylaşımlı e- scooter firmaları ve ilgili kamu otoritelerinin katılımı ile Mikro Hareketlilik Ortak Akıl Toplantısı gerçekleştirildi. Mevcut mevzuatlarda resmi tanımı olmayan elektrikli scooterları kimlerin kullanabileceği ve bu hizmeti vermek isteyenlerde ne gibi şartlar aranacağı görüşüldü. Aynı zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ‘Çuf Çuf’ için yerli girişimlerden de hizmet alındığını söyledi. Ayrıca elektrikli scooterların ‘e-skuter’ olarak mevzuata girildiği de diğer dikkat çeken noktalar arasında.

E-Scooter İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here