DS 9 Sedan E-Tense 2021 İncelemesi 

0
2658
DS 9 Sedan

DS 9 Sedan zamanın ilerisinde tasarımıyla sınıfının en iddialı otomobili olmak için geliyor. Yenilikçi ve modern tasarımı otomobilin tüm bakışları üzerine toplamasını sağlıyor. Oldukça şık ve zarif çizgilere sahip olan DS 9 Sedan rakiplerine kıyasla çok daha lüks görünüyor. Konforun ve teknolojinin uyum içerisinde harmanlandığı iç yaşam alanı rafine bir sürüş deneyimi sunuyor. 

DS 9 Sedan Performans ve Sürüş Dinamikleri 

DS 9 Sedan

1.6 litrelik turbo beslemeli Puretech benzinli motor ve elektrikli motor toplamda 250 HP güç üretiyor. DS 9 Sedan 11.9 kWh’lık bataryası sayesinde tamamen elektrikli sürüş modunda 50 kilometreye kadar menzil sunuyor. Frenleme esnasında ortaya çıkan kinetik enerji bataryanın hareket halindeyken şarj olmasını sağlıyor. Batarya 7.4 kW şarj ünitesinde 1.5 saatte şarj olabiliyor. 

DS 9 Sedan

Elektrikli sürüş, hibrit ve spor sürüş modunda otomobilin sürüş karakteri en uygun dinamiklere göre uyarlanıyor. Gaz pedalı, şanzıman, direksiyon ve süspansiyon tepkileri sürüş moduna göre farklılık gösteriyor. Elektrikli ve hibrit sürüş modunda otomobilin sürüş dinamikleri verimlilik ve konfor odaklıyken spor sürüş modunda çok daha çevik ve sportif hale geliyor. EAT8 şanzıman oldukça akıcı ve konforlu vites geçişleri sayesinde rahat etmenizi sağlıyor. 

İç Yaşam Alanı ve Konfor 

DS 9 Sedan

Yeni DS9 Sedan sınıf standartlarının ötesinde iç mekanıyla dikkat çekiyor. Malzeme kalitesinin üst seviyede olduğu iç yaşam alanı oldukça konforlu bir yolculuk deneyimi sunuyor. Şık, zarif ve modern iç yaşam alanı oldukça etkileyici görünüyor. Özellikle Opera yakut kırmızısı döşeme rengi iç mekana bambaşka bir hava katıyor. Temas edebileceğiniz çoğu yüzeyde deri kaplamaların kullanılması bu özel otomobilin farkını ortaya koyuyor

Elektrikli ayarlanabilen deri koltuklar oldukça konforlu görünüyor. Koltukların üzerindeki büyük desenler iç yaşam alanına hareket kazandırıyor.  Segmentindeki birçok araca göre çok daha konforlu koltuklara sahip olan Yeni DS9 uzun yolculuklarda dahi rahat etmenizi ve yolculuğun tadını çıkarmanızı sağlıyor. 

Dijital gösterge ekranı ve geniş multimedya ekranı oldukça modern görünüyor. Akıcı arayüze ve yüksek görüntü kalitesine sahip dijital ekranlar keyifli bir multimedya deneyimi yaşatıyor. Multimedya ekranın altında yer alan az sayıda kontrol kumandası tuş kalabalığının ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Ekranın üzerine konumlandırılan saat son derece şık görünüyor. Tuşlarda ve iç mekanın genelinde kullanılan mat krom detaylar otomobile sportif bir hava katıyor. 14 hoparlörlü Focal ses sistemi yüksek sesli ve kaliteli müzik dinlemek isteyenleri mutlu ediyor. 

DS9’un arka yolcu bölümü oldukça rahat görünüyor. Geniş diz ve baş mesafesi arka kısımdaki yolcuların rahat etmesini sağlıyor. Deri kaplı kol dayanağı, usb çıkışları ve saklama gözleri arka bölümdeki yolcular için ekstra rahatlık sunuyor.  

DS 9 Sedan Teknoloji 

DS Active Scan Süspansiyon sistemi ön camdaki kamera aracılığıyla sürekli yol durumunu analiz eder. Yolun durumuna göre süspansiyon sertliğini ve konforunu anlık olarak ayarlar. Gelişmiş süspansiyon sistemi bozuk yollarda bile otomobilin konforlu olmasını sağlar.

DS Sürücü Dikkat Ekranı kamera ve sensörler ile sürüş hareketlerinizi gözlemler. Dikkat sistemi hareketlerinizde yorgunluk belirtisi gördüğü anda sesli ve görsel olarak uyarır verir. 

Active Led Fusion farlar oldukça net ve yüksek çözünürlüklü aydınlatma sunar. Adaptif led farlar yol ve hava durumuna göre aydınlatma şiddetini otomatik olarak ayarlar. Hareketli far modülleri özellikle ilk çalıştırmada oldukça etkileyici bir görsel şölen sunuyor. 

Gece görüş sistemi ön ızgara içindeki kamera aracılığıyla tüm yolu anlık olarak tarar. Vücut sıcaklığını algılayan gece görüş sistemi yaya ve diğer canlıları tespit eder ve gösterge ekranına yansıtır. Bu sayede karanlık noktalarda kalan yaya ve  canlıları farkedebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here