Bu, Donkervoort D8 GTO-JD70 R sadece birkaç ay önce tanıtılan ve kullanımı izlemesi sınırlı olan ‘standart GTO-JD70’ aracına dayanmaktadır. Bu yazıda hem Donkervoort markasını hem de virajlı pist aracı olan bu marvel modelini tanıtacağız.

Duymayanlar İçin Donkervoort Markası

Otomotiv sektörü rekabetçi veya acımasızdır, özellikle üst düzey spor otomobiller ve süper arabalar söz konusu olduğunda. Ferrari, Lamborghini ve Porsche gibi bariz büyük oyuncuların ötesinde, alternatifler sunan, yani Pagani ve Koenigsegg gibi, bir avuç daha küçük ve daha da özel firma var. Bununla birlikte, bu tür şirketler sadece ultra zenginlere hitap ediyor ve hafta sonu gezmesi için bir evin eşdeğerini ödeyemeyen, sınır tanımayan sürüş meraklıları için birkaç seçenek bırakıyor. Donkervoort burada devreye giriyor.

Donkervoort Markası araçları
Donkervoort Markası araçları

1978 yılında Hollanda’da kurulan Donkervoort, fiyatın bir kısmına yerleşik markalardan daha iyi performans gösterebilen hafif spor otomobil üretiminde uzmandır. Serinin eski modeli D8 GTO’dur.

Donkervoort D8 GTO-JD70: Viraj Arabası

D8 GTO-JD70’in yeni versiyonu, tamamı karbon dokumayı görünür bırakacak şekilde dört farklı kaplamada mevcuttur ve mat veya çok parlak kaplama ile tamamlanabilir. Müşteriler standart veya metalik görünümlü yeşil, kırmızı, mavi, altın ve gri arasında seçim yapabilirler.

Yol yasal modeli gibi, D8 ​​GTO-JD70 R, 415 hp ve 383 lb-ft (520 Nm) tork üreten Audi kaynaklı, modifiye edilmiş 2.5 litrelik turboşarjlı beş silindirli bir motora sahiptir. Sokak versiyonunun beş ileri sıralı şanzımanı yerine, R, arka tekerlekleri çalıştıran altı vitesli bir şanzımana sahip.

Donkervoort D8 GTO-JD70: Viraj Arabası
Donkervoort D8 GTO-JD70: Viraj Arabası

Otomobilin yapımında yoğun olarak kullanılan karbon fiber, ağırlığı sadece 1.598 lbs (725 kg) seviyesinde tutmaya yardımcı oldu. Hollandalı otomobil üreticisi, 2,7 saniyede 100 km / sa, 7,7 saniyede 124 mil / sa (200 km / sa) ve 174 mil / sa (280 km / sa) maksimum hıza ulaşabileceğini iddia ediyor.

Yalnızca paletli GTO-JD70 R’nin şasisi ve süspansiyonunda bir dizi değişiklik yapılmıştır. Örneğin, dört yönlü ayarlanabilir amortisörler, daha sert yaylar ve daha sert burçlar vardır. Şirkete göre D8 GTO-JD70 R, 2.5 G yanal ivme çekebilecek güçte. Arabanın gerçekten parladığı yer ise virajlarda çok iyi manevra kabiliyetine sahip olmasıdır. Keskin virajlarda kesinlikle sürülmesi gereken bir araç olduğuna eminiz.

Donkervoort D8 GTO-JD70
Donkervoort D8 GTO-JD70

Aracın ne kadar pist odaklı olduğu göz önüne alındığında, Donkervoort bir dizi güvenlik iyileştirmesi yaptı. Örneğin, yan korumayı iyileştirmek için şirketin Ex-Core karbon fiberinin kullanımında yüzde 60 artış var. Donkervoort D8 JD70 R ayrıca, FIA onaylı kese tarzı bir yakıt deposuna sahip. Ayrıca araç altı noktalı kablo demetleri, bir takla kafesi ve iyileştirilmiş bir yangın söndürme sistemi ile birlikte sunulmaktadır.

Donkervoort D8 GTO-JD70
Donkervoort D8 GTO-JD70

Fiyat belirlemede üretim hattı için kaç birimde çalışıldığı göz önüne tutuluyor. Buna göre fiyatlar KDV hariç 198.000 € ‘dan (234.000 $) başlayacak. Ayrıca model 70 örnekle sınırlanacak ve 163.636 €’ dan (~ 185.000 ABD Doları) başlayacak olan road-going GTO-JD70’den daha pahalıdır.

İkinci el Otomobil ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here