Dodge Düzenlemelere Sitem Etti

0
974

Amerikan Dodge markası araç regülasyonlarına ve düzenlemelerine performansı ve V8 motoru bitirdiği için sitem etti.

Dodge Düzenlemelere Karşı Uyardı

Dodge, 2010’larda yüksek beygir gücüne sahip V8 motorları yaygınlaştırarak kazançlı bir seri yarattı. Ancak günümüzdeki en büyük durumlardan birisi olan düzenlemeler ve elektrifikasyon regülasyonları şirketin sevilen V8 motorunun geleceğini tehdit ediyor. Elektrikli araçların tork gücü üretme noktasında herhangi bir problemi olmasa da güç ve his anlamında birçok spor araba severler tarafından yadırganıyor. Emisyon ile alakalı düzenlemelerin yakın zamanda Biden yönetimi ile beraber artması bekleniyor. Şu anda Avrupa’ya kıyasla daha gevşek düzenlemelere sahip olan Amerika Birleşik Devleti, regülasyonları yakın zamanda sıkılaştıracak. Bu sebeple de Dodge gibi spor araba üreticileri durumdan en çok zarar görebilecek markalar arasında yer alıyor.

Şirket yetkilisi Tim Kuniskis, şu an için beygir gücüne olan talebin sağlıklı kaldığını açıkladı. Ve herhangi bir ciddi düşüşle karşılaşmadıklarını söyledi.

Gelecekte Neler Olacak ?

Tim Kuniskis, Dodge’un önümüzdeki yıllarda ürün yelpazesine elektrikli ve plug-in hibrit modeller eklemeye başlayacağını doğruladı. Serisinde hangi teknolojinin kullanılacağını veya hangi arabaların alacağını açıklamaktan ise kaçındı. Ancak Durango, Charger ve Challenger’ın hepsi 2020’lerin başında değiştirilecek. Yani Dodge’nin efsanevi modelleri ciddi bir gelişme gösterecek. Ve kardeş şirket Jeep’in, sekiz ileri otomatik şanzımana entegre edilmiş bir elektrik motoru ve bir lityum iyon pil paketi gibi 4xe güç aktarım mekanizmasını oluşturmak için kullandığı bazı donanımlar, Dodge modellerinde konumlandırılarak çok daha kolay bir geçiş dönemi yaşanabilir. Jeep dönüşüm konusunda Amerika Birleşik Devletleri menşeili markalar arasında bir nebze daha başarılı olan bir marka.

Başka bir deyişle, Dodge serisi, örneğin 2025’te, 2021’de olduğundan çok daha farklı görünecek. Arabaları daha sessiz olacak, ancak yine de lastiklerini kavrayabilecekler ve yolda agresif olmaya devam edecekler. Ve tabiki hızdan da taviz vermeden. Şirket ne kadar bazı sıkıntıların ve tehlikelerin farkında olsa da gelecek adına da heyecan vadediyor. Ve bu noktada kendilerinin de heyecanlı olduklarını dile getiriyorlar. Bakalım gelecek nasıl bir dönüşümle bizi tanıştıracak.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here