Diecast Model Araba Hobisi

0
5680

Pandemi sebebiyle insanlar aralarına mesafe koymak durumunda kaldı. Durum böyle olunca da dışarda sosyalleşmek yerine bazı hobiler edinerek evlerinde vakit geçirmeye başladı. Otomobil tutkunları, diecast denilen model arabaları satın alarak koleksiyon yapıyorlar. Model arabalar, gerçek arabaların belirli ölçeklerde küçültülmüş hali olarak üretilmektedir. Otomobil fiyatlarının yükselmesi diecast model arabaları da vurmuş durumda. Son 1 yılda 2 katına çıkan 2. el otomobil piyasasının yanında diecast model araçların fiyatları da paralel olarak artış göstermiştir. Bu yazımızda sizlere diecast modellerden bahsettik.

Diecast Model Arabalar

Diecast Model arabalar, Minyatür Otomobillerde Sanat ile teknolojinin birleştiği en üst noktadır. Gerçek otomobillerde bulunan bütün detaylara sadece bir Diecast Model arabada rastlayabilirsiniz.

diecast model

Çünkü diecast, detaylara ve malzeme kalitesine son derece önem verilen bir Modelcilik dalıdır. Gerçek arabalardaki hazzınızı neredeyse bu modellerde bile bulabilirsiniz. Sanki evinizde bir araç koleksiyonuna sahip gibi hissedersiniz. Çünkü gerçekçiliği, eldeki ağırlığı, modelin parçalarının gerçekçiliği (deri koltuktan tutun kumaş paspaslara kadar), insana tarif edilmez duygular yaşatır. Buda doğal olarak bir Koleksiyoner kitlesi oluşturmuştur.

Bu hobiye sahip kişilere de “Diecast Model Otomobil koleksiyoneri” adı veriliyor.

diecast model

Günümüzde Türkiye Piyasasında En Fazla Tercih Edilen Diecast Markaları:

Bburago:

Diecast model dünyasının en iyisi olarak bilinen bir markadır. Orta alt sınıfta ve kalitede üretim yapmaktadır. Ancak şu an İtalya’daki fabrikası iflas ettiğinden dolayı başka bir model firması tarafından satın alınmıştır. Hala piyasada bazı modellerine rastlamak mümkündür.

Anson:

Kalitesi Bburago’ya benzerdir. ürün çeşidi çok fazla yoktur. Ayrıca şu an fabrikası kapanmış durumdadır.

Welly:

Son zamanlar ciddi atılımlar yaparak kalitesini ve detay işçiliğini arttırarak, dikkat çekmeye başlamış bir firmadır. Modelleri oyuncak ile model arasında bir çizgidedir. Ancak bazı modelleri bu çizgiyi koleksiyonluk model tarafına geçmiştir. Piyasada bolca görülmektedir.

diecast model

Maisto:

Bol çeşidi orta ve orta üst sınıf ürünleri ile koleksiyonerler tarafından sevilerek takip edilen bir firmadır. Son zamanlarda daha kaliteli ürünleri piyasaya sürmeye başlamıştır.

Hot Wheels (Mattel): 

Orta ile Orta üst sınıf arasında bir çizgiyi takip etmektedir. En önemli özelliği, Ferrari ürünlerinin tek yetkili üreticisi olduğundan, koleksiyonerler tarafından revaçtadır. Son zamanlarda bu firmada kalitesini arttırma çabalarında bulunmaktadır. Doğal olarak da fiyatı yükselmektedir.

UT Models: 

Üretimi durmuş olan bir markadır. Ancak Bburago’da olduğu gibi hala bazı modelleri piyasada bulunmakta ve aranmaktadır. Orta sınıf bir modeldir. ve bazı modelleri başka bir model firması tarafından üretilmediği için koleksiyonerler tarafından tutulmaktadır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here