Devrilme Riski Taşıyan Ford Otomobiller Geri Çağırılıyor

Ford, bir şanzıman sorunu nedeniyle devrilme riski taşıyabilecek 2.9 milyondan fazla aracını geri çağıracak. 

0
769
Ford devrilme riski taşıyan otomobiller

ABD merkezli otomobil üreticisi bir marka olan Ford, bugünlerde büyük bir sorunla karşı karşıya. Son bilgilere göre markanın bazı model araçları devrilme riski barındırıyor. Devrilme riski taşıyan Ford otomobilleri siz değerli okuyucularımız için derledik.

Geri Çağırılma Nedeni Şanzıman Hatası

Ford, yanlışlık sonucu meydana gelen bir şanzıman hatası nedeniyle devrilme riski taşıyan 3 milyon aracını ABD’de geri çağırma kararı aldı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi web sitesinde yayınlanan belgelerde, vites değiştirme kablosunu şanzımana bağlayan bir mekanizmanın bozulabileceği veya ayrılabileceği söyleniyor. Bu, araçların istenilen vitese geçmesini durdurabilir. Bu sebepten park halinde bırakılan araçlar hareket edebilir veya sürüş esnasında büyük tehlikeler yaşanabilir.

Belgelenen Raporlarda Yaralanmalar Mevcut

Ford’un açıklamasına göre belgelenen raporlar arasında bu sorun nedeniyle dört yaralanma raporu ve altı maddi hasar iddiası mevcut.

Ford’un bu sorun ile alakalı 1.630 garanti raporu ve 233 şikayeti olduğu açıklandı. Ford bayileri ilgili mekanizmayı değiştirerek koruyucu bir kapak ekleyecekler. Ford, sorunu böylece halledebileceğini öngörüyor. Devrilme riski taşıyan Ford otomobilleri sahiplerinin 27 Haziran’dan itibaren mektup yoluyla bilgilendirileceği açıklandı.

Devrilme Riski Taşıyan Ford Otomobiller

Devrilme Riski Taşıyan Ford Otomobiller

Neyse ki duyurulan sorun her modeli kapsamıyor. Ford bu sorundan etkilenen ve bu kapsamda geri çağırılan modellerin listesini duyurdu.

Sorundan etkilenen ve bu bağlamda geri çağırılan modeller ise şu şekilde sıralanıyor ;

  • 2013 – 2019 Escape
  • 2013 – 2018 C-Max
  • 2013 – 2016 Fusion
  • 2013 – 2021 Transit Connect
  • 2015 – 2018 Edge

Satılık Ford Otomobilleri İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here