Elektrikli Corvette’den 4 kapılı ve SUV çeşitleri 2025’te piyasaya çıkıyor.

Bu yeni EV Spinoff’larının tasarım ve sürüş dinamikleri açısından “Corvette’in özünü” değiştirmeyi hedefliyor.

Marka değeri açısından Corvette, otomobil endüstrisinin en çok müjdelenen ve değer verilen isim levhaları arasında yer alıyor. Yine de şu anda potansiyel olarak büyük kârın yalnızca küçük bir yüzdesini alıyor. Ancak bilenlere göre bu durum değişecek.

Corvette'den 4 kapılı SUV

İki Seçenek Sunacak

Nisan ayında, GM Başkanı Mark Reuss şunları duyurdu:

‘Gelecekte elektrikli ve tamamen elektrikli, Ultium tabanlı bir Corvette sunacağız’

Yeni Z06’yı zaten görmüştük. Ayrıca olası bir E-Ray hibrit, yeniden canlanan ZR1 ve orijinalin babası Zora Arkus-Duntov’un adını taşıyan daha da aşırı Zora hibrit dahil olmak üzere C8’in birkaç versiyonu daha gelecek. Ufukta ayrıca GM’nin Ultium mimarisini kullanması planlanan bir Corvette EV de var.

GM’nin Corvette marka stratejisinin ikinci adımı daha da iddialı ve geniş kapsamlı. 2025’ten itibaren GM, şık bir dört kapılı Coupe ve kaslı bir crossover da içerecek bir Corvette markasını piyasaya sürmeyi planlıyor. Gelecekteki bu yeni Vette’lerin ikisi de EV olacak.

Spor arabalar kullanışlı imaj oluşturuculardır, ancak bunların sonuca katkısı önemsiz. Ferrari, Maserati ve Porsche’nin hepsinin bir veya daha fazla SUV sunduğu bir zamanda Corvette neden sedan, crossover yapmayı da düşünmesin? Yani Corvette’den 4 kapılı SUV gelmesi şaşırtıcı olmadı.

Corvette'den 4 kapılı SUV

Yüksek Enerji

Ultium pil platformuna geçiş, markanın koruyucularının orantıları, duruşu ve mühendisliği yeniden tasarlamasına veya 50’lerden günümüze Amerikan spor otomobil ikonunu şekillendiren ticari marka unsurlarına bağlı kalmasına olanak tanıyor.

Mekanik paket görünüşe göre yüksek enerji yoğunluğuna sahip pil paketleri, süper hızlı yazılım, patentli bir soğutma konsepti, kademeli Lego benzeri topografik paketleme, minyatür bileşenler, ultra verimli invertörler, yüksek devirli elektrik motorları, 800 voltluk bir elektrik sistemi içeriyor. 350 kW’a kadar şarj gücü, iki vitesli şanzıman, kablolu fren, çok modlu dört tekerlekten yönlendirme ve tork yönlendirme.

Dört kapılı Coupe ve crossover, markaya iki yeni değer katıyor: ana akım münhasırlık ve açık lüks. Hassas bir işlevsellik ve moda dengesi, istatistikler ve stil ve yüksek arzuyu körükleyen sınırlı kullanılabilirlik sayesinde, üç sütun da pragmatik evrim ve müteakip çoğalma için hazırlanmıştır.

İlk Elektrikli Corvette 2025 Yılında Geliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here