Citroen Türkiye Büyük Başarılara İmza Atıyor | Elektrikli Araç da Satacak

0
958

Citroen, ülkemizde fiyat performans açısından oldukça tercih edilen bir markadır. Yıllık satış rakamları 30 – 35 bin’leri bulan marka, 2021 yılı için tarihi rekor kırmak için çalışmalar sürdürüyor. Bir önceki hafta yapılan C4 lansmanında söz alan Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım; “Bu yıl 850 bin adetlerde bir toplam pazar öngörüyoruz. Yılbaşındaki öngörümüzü halen koruyor ve Citroen satışlarının da 40 bin adet olmacağını hesaplıyoruz. 51 bayimizi yıl sonuna kadar 58’e çıkararak, Türkiye’nin yüzde 96’sına eriyeceğiz.” dedi.

Citroen Türkiye

Lansmanı yeni yapılan C4 model araçta yeni dizel ve benzinli motor seçenekleri olacak. Bu araçla birlikte Citroen, Türkiye tarihinde en yüksek satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Citroen Türkiye Büyük Başarılara İmza Atıyor | Elektrikli Citroen C4 Geliyor. 

Geleceğin teknolojisinden gelen C4 modeli için yıl sonuna kadar olan satış hedefi 4 bin olarak belirlendiğini belirten Selen Alkım, “Türkiye’de elektrikli araçlara yönelik ilgi hızla artıyor. Buna dikkat ederek, yıl sonuna doğru elektrikli C4 modelimizi ön siparişe açacağız. İlk elektrikli C4 teslimatlarını da 2022 yılı ilk aylarında gerçekleştiririz.

Normal benzinli ve dizel otomobillerimize göre elektrikli otomobillerde bir ÖTV teşviki var. Bu da bir fiyat avantajı elbette ki yaratacaktır. Fakat şu anda daha henüz fiyat anlamında bir çalışma gerçekleştirmedik.” dedi.

Avrupa’da satılan yeni C4’lerin %17 gibi büyük bir bölümü elektrikli versiyon olarak gerçekleşiyor. Elektrikli modellerin Türkiye’ye de gelmesi ve uygun fiyatla satılabilmesi için çalışmalar devam etmekte.

Selen Alkım, 2021 Ocak ayında düzenlenen toplantıda C4 modelinin elektrikli versiyonunun 100kW güç ve 350 km menzilli seçeneğinin yılın son döneminde Türkiye’ye geleceğinden bahsetmişti.

Citroen Türkiye

Selen Alkım’a Elektrikli Araçlar İçin Soru Soruldu

PSA Türkiye olarak ve Citroën olarak elektrikli araçların Türkiye’ye gelmesinde arka planda bir kısım hazırlığınız var mı? Şarj istasyonu kurulması, eleman eğitimi, Fransa ile ürün tedarikinde anlaşma yapılması gibi..

Elbette ki, 2021 senesinde belki biz bütçe adetlerimize satış adedi anlamında elektrikli versiyonlarımızı koymamıştık ama gitgide artan bir trendle beraber artık elektrikli versiyonlar bizim de bu pazarda olmamız gerekliliğini de çok net olarak gösterdi. Zaten hazır ürünlerimiz var. Dolayısıyla müşteri talebi oluştuğu anda biz bu ürünleri getirip piyasaya sunacağız. Bunun da ilk örneği C4. Tabi ki grubumuzun diğer markalarının da farklı stratejileri vardır. Biz bu anlamda ne yapıyoruz; tabi ki eğitim çok önemli çünkü özellikle satış sonrasında hatta satış kısmındaki satış danışmanları nezdinde de ciddi anlamda bir eğitim planlaması içerisine gireceğiz. Şu anda stratejimizi oluşturuyoruz ve yıl sonuna kadar da bu eğitimi tamamlayacağız. 2022 senesinde herhangi bir aksaklığa sebep olmadan, herhangi bir müşterinin kafasında soru işareti olmamasına dair bütün hazırlıklarımızı tamamlayacağız.”

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here