Citroen konforu yeniden tanımlayacak

0
840

Citroën, 97 yıllık tarihi boyunca otomobillerdeki konfor standartlarını sürekli belirleyen bir marka olarak anılmaya “İleri Konfor (Advanced Comfort)” programıyla devam ediyor

Citroën, “Advanced Comfort” programını tanıttı. C4 Cactus modeli üzerinde tanıtılan, öncü tasarım ve fonksiyonellik özelliklerine eklenen konfor ekipmanları yakın gelecekte tüm Citroën modellerinde kullanılmaya başlanacak. Bu yeni teknolojiler yakın bir zaman içerisinde C4 Picasso ve yeni C3 modellerinde seri üretimde karşımıza çıkacak.

Citroën İleri Konfor programında konforun çeşitli yönlerine odaklanılıyor. Yoldaki çukurları ve tümsekleri etkisiz hale getirmek için tasarlanan proje, Citroën’in bu alandaki yeniliklerini gruplandırıyor. Bu süreci iyileştirmek için, “Citroën İleri Konfor” programı üç yenilik sunuyor. Her şanzıman için ayrı olarak sunulan yenilik yolcuların hissettiği titreşimi azaltırken sürüş konforunu önemli ölçüde arttırıyor. Bu prototipte uygulanana teknolojiler için Citroën 30’dan fazla patent başvurusu yaptı. Tüm teknolojiler, hem masraf hem de üretim bakımından tüm Citroën ailesine uygulanabilmek adına uygulanabilir olacak şekilde geliştirildi.

Aşamalı hidrolik minderler ile süspansiyon sistemleri Citroën, süspansiyon ve tekerlek düzeneği alanındaki uzmanlığını dünyaya kanıtlamış durumda. Yaklaşık 100 yıldır, konforlu süspansiyon sistemleri tasarlamak her zaman markanın DNA’sının bir parçası oldu. Yıllar boyunca müşteriler, Citroën’in sunduğu eşi benzeri olmayan konfora bağımlı oldular. Mühendislerinin know-how’ına ve tecrübesine güvenen Citroën, müşterilerin değer verdiği anahtar marka özelliklerini korurken sönümleme performansını arttırmak için tasarlanmış yeni bir süspansiyon sistemi geliştirdi.

Süspansiyon sönümleme süreci tamamladığında, tümsekten veya çukurdan ortaya çıkan enerji gövdeye aktarılır. Yapısal gövde bağlantısının kullanımı, genel sıkılık katkısının da yardımıyla enerji aktarımını önemli ölçüde azaltıyor. Citroën’e özel bir endüstriyel süreç kullanılarak, aracın yapısal parçaları yapıştırıcı kullanılarak birbirine bağlandı. Bu bağlama tekniği, bağlantı kaynaklarından ortaya çıkan zehirli gazlar olmadan birleştirmenin yapılmasına imkan tanıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here