Çin’deki askeri birimlerin Tesla kullanması yasaklandı…  Çin, ordu görevlilerinin Tesla araçlarının komplekslerine girmesini yasakladığını açıkladı. Tesla araçların yasaklanmasının sebebi; araçlara takılan kameralarla ilgili güvenlik endişelerini gerekçe gösterildi. Çin ve Amerika’nın siyasi çatışmalarına ve polemiklerine bir yenisi daha eklendi.  Son zamanlarda Çin’in ABD’li elektrikli otomobil üreticisine yönelik artan incelemesinin en son işareti de Tesla otomobillerine getirilen yasaklar oldu.

Çindeki Askeri Birimlerin Tesla KullanmasıUzmanlar, ulusal güvenliği gerekçe göstererek Washington’un Çinli telekom şirketi Huawei’ye yönelik önlemlerine benzediğini söylediler. Tesla üzerindeki Çin askeri kısıtlamaları, üst düzey Çinli ve ABD’li yetkililerin Alaska’da çekişmeli bir toplantı düzenlemesiyle ortaya çıktı. Ayrıca bu görüşme sayesinde ABD Başkanı Joe Biden göreve gelmesinden bu yana Çin ile ilk etkileşim gerçekleştirildi.

ABD elektrikli otomobil üreticisi, 2019’da ilk yurtdışı fabrikasını kurduğunda Şangay’dan güçlü bir destek almıştır. Tesla’nın Model 3 sedanları, Çin’de en çok satan elektrikli araç olmuştur. Çin’in Tesla’yı engellemesinden sonra Tesla’nın elektrikli araçlarına sahip olan askerlerin arabalarını, askeri alanların dışına park edecekleri açıklandı. Böylece Tesla’nın kameraları ve ultra akıllı cihazları, Çin’in askeri bölgelerinin dışında tutulması hedeflenmektedir. Ayrıca  Çin’in Tesla’ya olan müdahalesi, ABD hükümetinin Huawei’ye yönelik düşmanlığına yakın bir paralel olarak görülmektedir. Çin’deki Askeri Birimlerin Tesla Kullanması Yasaklanmasının gerekçeleri, Çin’in araştırmaları ve güvenlik incelemerinden sonra karar verildiği söylendi. Tesla geçen yıl Çin’de 147.445 otomobil satmıştır. Bu durum karşısında Amerika’nın dahi çocuğu olarak adlandırılan Elon Musk’ın ne yapacağı merak edilmektedir.

İkinci El Elektrikli Araçlar

İkinci El Tesla İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here