Cenevre Otomobil Fuarı Konsept Değiştiriyor

0
846
cenevre fuar
fuar

Automotive News Europe’un haberine göre Avrupa’nın en büyük otomobil fuarı olan Cenevre Otomobil Fuarı organizatörleri 2021 yılında daha farklı bir formatla etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Geçtiğimiz yıl yapılacak olan etkinliğin Coronavirüs pandemisi sebebiyle son dakika iptali sonrasında etkinlik daha farklı bir formatla devam edecek.

Yeni programa göre etkinlik geçtiğimiz yılların aksine sadece 3 gün boyunca yapılacak ve sadece basın mensuplarının ziyaretine açık olacak. Yeniden planlanan etkinlik İsviçre’nin eteklerinde olan Cenevre şehrinde, hem fiziki hem çevrimiçi konferansların bir karışımı olarak yürütülecek.

Automotive News Europe’ a ulaşan bir tanıtım broşürüne göre fuarın düzenleyicisi olan Palexpo şirketi “Bu geçiş dönemi, mesleğimizi yeniden keşfetmemiz, etkinliklerimizi geliştirmemiz ve insanları hem yüz yüze hem de sanal olarak bir araya getirmek için yeni platformlar yaratmamız için bir fırsat sunuyor.” dedi.

Cenevre Otomobil Fuarı Stand Fiyatları

Şirket otomobil üreticilerine stand ücreti olarak 150.000 İsviçre frankı (yaklaşık 140.000 euro)  ile 750.000 İsviçre frankı (yaklaşık 700.000 euro) arasında fiyatlar sundu. Ancak hiçbir otomobil üreticisi henüz olumlu bir dönüş yapmış değil.

150.000 franklık paket, 10 medya konuğunu ağırlayabilen tek arabalık bir gösteri standına sahipken daha pahalı paketler kapasitesi dört arabaya kadar artan ve 100 medya misafirini ağırlayabilecek potansiyelde LED TV duvarlı bir sahne sunuyor.

Gösterinin bir diğer engeli ise yerel sağlık yetkilileri tarafından onaylanması gerektiğidir. Londra’daki Concours of Elegance dahil olmak üzere son etkinlikler devam etti, ancak bu etkinlikler sınırlı kapasiteye sahip açık hava mekanlarında gerçekleşti.

Fuarın geleceği hakkında üreticiler ne düşünüyor?

2020 Cenevre otomobil fuarının son dakika iptal edilmesi birçok otomobil üreticisini büyük kayıplarla karşı karşıya bıraktığından, etkinliğin geleceği belirsizdi. Fuar 2021 yılı için her zamanki formatında yapılmadı çünkü olağan katılımcıların çoğu katılmayacaklarını belirtmişti.

Cenevre’nin kaderi, motor şovların daha geniş bir şekilde uygulanabilirliği ile ilgili endişeleri de artırdı. Çoğu otomobil üreticisi, otomobillerini bu tarz fuarlar yerine sanal platformlar aracılığıyla tanıtmayı deniyor.

Bu yılın başlarında Lamborghini, artık bu tarz büyük otomobil fuarlarına katılmayacağını duyurmuştu. Bunun yerine, doğrudan müşterilerini hedef alan etkinliklere odaklanacak.

İkinci el araç fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here