Britanya’nın En Beyefendi Otomobilleri

0
1862
Britanya'nın En Beyefendi Otomobilleri

İngiliz otomotiv markaları, ulusun sınıf sisteminin ve tarzının bir uzantısıdır.

Öncelikle , kitlesel pazar  göz önünde bulundurularak üretilen arabalardır.  Britanya’nın En Beyefendi Otomobilleri ve bu eğilimin kalıcı etkilerini göreceğiz ; Günümüz İngiltere’sinde yüksek hacimlerde üretilen araçların tümü ; yabancı otomobil üreticilerinin isimlerini taşımaktadır.

Britanya'nın En Beyefendi Otomobilleri

Aston Martin DB5 (1965)

DB5 tanım olarak  bir gran turismo’dur . Özellikle , güçlü ama sofistike bir tarza sahip olmakla beraber , duygusal ama sert görünümlü .

James Bond, döner plaka ve fırlatma koltuğu ile donatılmış bir araba kullanmıştır . Sivil versiyonlar, manuel şanzımanla eşleştirilen ve zarif ; hafif bir alüminyum gövdeye sarılmış 280 beygir gücüne sahip el yapımı sıralı altı silindirli bir motor kullanıldı .

Şanslı çıkışından yaklaşık 47 yıl sonra, DB5 geçen yılki Bond taksitli Skyfall’da kamera karşısına geçti ve yeniden kahraman statüsüne yükseldi.

Britanya nın En Beyefendi Otomobilleri

Austin Healey 3000 MKIII (1965)

Öncelikle bu model ,

Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıkan ve büyük bir furya oluşturmakla kalmayıp tüm ABD’yi  etkisi altına alan ; Özellikle  uygun fiyatlı İngiliz spor arabalarının türünü simgeliyor. Örneğin ABD’ye sürüler halinde ihraç edilen bu arabalar ; Britanya adasının motor üreticilerinin kendini aşmasına ve daha iyi projeler için desteklenmesine yardımcı  oldu. Görüldüğü gibi (Mattel’in Barbie bebeği için satılan ilk araba aslında pembe bir Healey’di.)

Ünlü yarışçı ve mühendis Donald Healey tarafından tasarlanan ve dev British Motor Corporation tarafından bir araya getirilen 3000, 1959’da beğenileri topladı. motor sporlarında başarılı bir geçmişe ve hatta birkaç üretim arabası hız rekoruna imza attı.

Britanya nın En Beyefendi Otomobilleri

Britanya’nın En Beyefendi Otomobilleri

Bentley Continental GT Hızı (2013)

Acımasız ve bir o kadar otoriter  olan otomotiv sektörü ifadelerine düşkün ; adını taşıyan markanın kurucusu WO Bentley, muhtemelen yeni Bentley Continental GT Speed’i çok sevmiş  olacaktı.

Kaputunun altında ; sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla ;

Yarış arabası performansına (4 saniyede sıfırdan 60 mil / saate ve en yüksek 205 mil / saate kadar) sahip medeni bir büyük tur aracı olan GT Speed hala şık ve geçerli bir otomobil.

Britanya nın En Beyefendi Otomobilleri

Jaguar E-Type 3.8 (1960’lar)

Sir William Lyons, nispeten insanların daha rahat satın alabileceği araçlar üretme noktasında ; şık ve sağlam otomobil üretme geçmişine sahipti.

Olağanüstü aerodinamik kaplamanın altında Jaguar, ince bir sıralı altı motora, modern disk frenlere ve efsanevi D-Type’ın yarış başarılarından türetilen rafine bağımsız bir süspansiyona sahiptir.

"<yoastmark

Land Rover Defender 90 (1983)

Öncelikle Britanya’nın kamyonete verdiği maksimalist tarzın en büyük yansıması olmaya aday bir araçtır Defender. II.Dünya Savaşı sonrası modellerini ;  daha çağdaş bir helezon yaylı süspansiyon ve bir dizi yeni motor sunarak gerçek sürüş için modifiye eden Land Rover ; nihai arazi aracını yaratmayı başardı .

Örneğin Defender ; hala çiftçiler, askeri ve kamu hizmeti gören kurumlar  ; için bir yük beygiri olsa da, siviller için de bir moda aksesuarı haline geldi.

Halbuki Londra sokaklarında ; ülkede bir mağaza tarafından dağıtılıyor havası vardır .Fakat Bir o  kadar rahattır . Sonuç olarak Saygıdeğer Jeep’in Amerika’da yaptığı gibi ; Land Rover Defender ; gelecek yıllarda spor kullanım aracı haline gelecek bir otomobil sınıfının tanımlanmasına yardımcı oldu.

Buna rağmen Bazı değerli İngiliz arabalarını gölgelerde mi bıraktık?

2.El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here