Borusan Otomotiv’in tercihi yine Castrol!

0
1072

Küresel çapta ürettiği tüm araçların motor ilk dolumlarını %100 Castrol markalı ürünlerle gerçekleştiren Jaguar ve Land Rover markalarının distribütörü Borusan Otomotiv’in tercihi yine Castrol oldu.

Borusan Otomotiv, Castrol ile yaptığı anlaşma kapsamında Jaguar ve Land Rover markaları için Castrol’ü tavsiye etmeye başladı. Diğer yandan da Castrol sektördeki tüm bilgi birikimi ile Jaguar ve Land Rover markalı araçları için özel ürünleri ve projelerini de bütün bayi ağı ile paylaşacak. Hali hazırda Castrol ve Jaguar-Land Rover’ın uzun yıllara dayanan dünya çapındaki iş birlikteliğinin de karşılıklı olarak 2019 yılına kadar uzatılmasına karar verildi. Castrol, bu iş birlikteliği sayesinde Jaguar ve Land Rover’ın kendi ürettiği yeni nesil motorları için teknoloji yatırımı ve ortak mühendislik çalışmalarında bulunarak yeni nesil ürünler geliştirmesiyle de dikkat çekiyor.

Hem ülkemizde hem dünya genelinde araç üreticileri ile gerçekleştirdiği işbirlikleriyle dikkat çeken lider motor yağı üreticisi Castrol, ülkemizde Jaguar markasının yeni distribütörü olan Borusan Otomotiv ile işbirliği anlaşması imzaladı. Bu işbirliği kapsamında Castrol Professional, Jaguar markasına uygun ürün ve projeler geliştirirken Borusan Otomotiv ise servislerinde Castrol markalı madeni yağların kullanımına başladı. Castrol Türkiye ve Orta Asya Direktörü Kerim Kermen, hali hazırda ürettiği tüm araçların motor ilk dolumlarını %100 Castrol markalı ürünlerle gerçekleştiren Land Rover gibi çok önemli bir markanın ardından Jaguar markasının da Türkiye pazarında da satış sonrası süreçler için Castrol markasıyla çalışmaya başlamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
 
Kerim Kermen, “Uluslararası arenada aynı yapı altında yer alan Jaguar ve Land Rover markalarıyla yakın bir işbirliği içinde olan Castrol, Jaguar’ın kendi ürettiği yeni nesil motorlar için teknoloji yatırımı ve ortak mühendislik çalışmalarında bulunarak yeni nesil ürünler geliştirmesiyle dikkat çekiyor. Önümüzdeki süreçte 2019 yılına kadar bu teknoloji ve ortak mühendisliğin izlerini taşıyan ve hem Jaguar hem de Land Rover markalarına özel ürünlerimizin uluslararası ve ulusal düzeyde tanıtımını yapıyor olacağız” dedi. Bu sene Jaguar ve Land Rover’ın kendi üretimiyle ilk defa tanıtacağı yeni 2.0 litrelik dizel motorlu modellerinde Jaguar ve Land Rover onaylı tek madeni yağın şu anda sadece Castrol olduğunun altını çizen Kermen, 2015 yılında Borusan Otomotiv ve Castrol Türkiye’nin küresel çaptaki bu işbirliğini geliştirerek Türkiye pazarına da uygulayacağını belirtti.
Castrol’ün dünya çapında ana stratejisinin, hem otomobil markalarıyla birlikte ürün geliştirme, motorsporlarında beraber ürün deneme ve pazarlama aktivitelerinde birlikte yer almanın yanı sıra bizzat hem kendilerinin hem de iş ortaklarının yaptığı teknolojik yatırımlarla tüketicilere en iyi ve ileri ürünleri sunabilmek olduğunun altını çizen Kerim Kermen, Türkiye’de birçok firma ile bu tarz işbirlikleri kurarak otomotivde madeni yağ pazarında yıllardır liderliklerini geliştirerek koruduklarını ifade etti. Kerim Kermen, “Türkiye’de hemen hemen tüm araç üreticileriyle çok yakın bir ilişki içindeyiz. Araç üreticilerini kendi açımızdan 2 gruba ayırabiliriz: Küresel çapta ve Türkiye’de
 
beraber çalıştığımız markalar olarak; Ford, Volkswagen, Land Rover, Audi, SEAT, Skoda, Volvo ve elbette Jaguar’ı sayabiliriz. İkinci grup olarak ise Türkiye’de beraber çalıştığımız Ford Kamyon, Ford Otosan, Isuzu, Scania, Temsa, Kia, Kuralkan/Bajaj ve Kanuni, Harley Davidson, Vespa, KTM ve Ducati markalarını sayabiliriz” dedi. Türkiye’de Borusan Oto servisleri hariç diğer yetkili servislerinin çoğunun BMW ve MINI markaları için Castrol ile çalışmaya devam ettiğini belirten Kerim Kermen, Borusan Oto’da Jaguar ve Land Rover markalarına ek olarak BMW Motosikletlerinin de tüm Türkiye’de tek tercihinin yine Castrol markası olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here