motorrad

Neredeyse 100 yıldır, BMW motosikletleri boxer motorları kullanıyor. Boxer motorun BMW motosikletleri için önemi sıralı altı motorun Bmw otomobiller için ne kadar önemliyse o kadar önemlidir. BMW Motorrad Vision  ile yeni bir ivmelenme yakalayan BMW bu alanda söz sahibi olmak istiyor

Zaman değişmeli, markalar geleceğe doğru ilerlemeli ve bu arada yeni gelenekler yaratmalıdır. Bu yüzden BMW Motorrad, Boxer motoru piller ve bir elektrik motoruyla değiştiren yeni bir elektrikli motosiklet yarattı ve bu motosiklet Münih’teki NEXTGen19 etkinliğinde ilk kez tanıtıldı.

Boxer Motorun Elektrikle Uyanışı

Vision DC Roadster, eski tarz boxer motordan yoksun olsa da, elektrikli güç aktarma organı geçmişi yansıtıyor. Batarya dikey olarak yerleştirilmiş ve boxer motor olması gereken yere uzunlamasına yerleştirilmiştir. Eski boxer motor gibi, soğutma kanatlı iki yan eleman, aküyü soğutmak için aküyü çevreliyor. Bu, 1923’te Max Friz tarafından geliştirilen eski boxer motorun soğutma elemanlarına selam yolluyor diyebiliriz.

Silindirik elektrik motoru bataryanın altında yer alıyor ve evrensel şaft aracılığıyla arka tekerleğe güç gönderiyor. Dolayısıyla, markanın ünlü geçmişini yansıtan elektrikli bir güç aktarım mekanizması halini alıyor.

“Boxer motor, BMW Motorrad’ın kalbidir ve karakterinin mutlak bir dayanağıdır. Ancak BMW Motorrad, vizyon sahibi sıfır emisyonlu otomobil konseptlerini de temsil eder. Bunun ışığında ortaya çıkan bir soru şudur: Boxer motoru bir elektrik motoru ve gerekli bataryayla değiştirirsek ne olur?

Vision Bike, BMW Motorrad’ın kimliğini ve ikonik görünümünü ayırt edici formda nasıl koruyabildiğimizi gösterirken, aynı zamanda heyecan verici yeni bir sürüş keyfi türü sunduğumuzu gösteriyor, ”dedi.

Mükemmel Sürüş Hissi

BMW Motorrad Tasarım Müdürü Edgar Heinrich. “Sonuçta: Bunu pratikte daha önce denemiş olan herkes çok iyi biliyor ki, elektrikle çalıştırıldığında iki tekerlek üzerinde sürüş de aynı derecede heyecan verici! Kalkıştaki yüksek tork seviyesi nefes kesen bir hızlanma sağlar.Bu neredeyse acımasız güç dağıtımı, tamamen yeni bir dinamik performans deneyimi yaratır. Ve BMW Motorrad Vision DC Roadster bu deneyime çok iyi bir şekilde eşlik ediyor.

Geçmişin İzlerini Taşıyor

BMW’nin geçmişine geri dönen sadece batarya ve motor değil. Vision DC Roadster’ın tamamı, BMW’nin motosiklet geçmişine küçük göz kırpması yapacak şekilde tasarlandı.

Örneğin, açıkta bulunan evrensel şaft, tahrik millerini açığa çıkaran eski BMW motosikletlerine ve hatta mevcut olanlara bir geri dönüş olarak kabul edilebilir.

Beyaz vurgular, genellikle baştan sona beyaz süslere sahip olan ve karanlıkta da floresan olan klasik BMW motosikletlerini anımsatır. Ön ve arka LED lambalar minimalist tasarıma sahiptir ve BMW Motorrad tasarımının mirasının bir kısmını yakalamaya çalışır.

Gerçek şasinin kendisi, baştan sona karbon fiber ve diğer hafif malzemelerle işlenmiş alüminyumdan yapılmıştır. Çerçevedeki frezelenmiş oluklar ağırlığı azaltır ve çerçevenin açıkta kalan boru şeklindeki elemanları gibi görsel bir hafiflik hissi ekler. Kırmızı vurgular, pilin, elektrik motorunun ve soğutma elemanlarının nerede olduğunu gösteren güç aktarım mekanizmasını temsil ediyor.

BMW Motorrad Vision DC Roadster’ın yanında yeni bir işlevsel iki parçalı binicilik kıyafeti de geliştirildi. Büyük grafiklere ve yanardöner renklere sahip hafif ceket, rahat siyah pantolonla birlikte hem modayı hem de işlevselliği birleştiriyor. Giysilere koruyucular dikilirken, çeşitli ışık ve bağlantı işlevleri de entegre edilmiştir. Ayrıca, kullanım kolaylığı için ceketi mıknatıslayan asimetrik bir sırt çantası yer alıryor.

BMW Motorrad Vision DC Roadster, hem markanın tarihine sadık kalıyor hem de ileri görüşlü bir motosiklet oluşturmak için geçmişin unsurlarını geleceğin teknolojisiyle birleştiriyor.

Motorrad Vision DC Roadster Aynı zamanda, markanın geçmişle gelecek arasında bir bağlantı kurmasını sağlayarak geçmişi unutmak zorunda olmadığını da kanıtlıyor.

Kaynak

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here