BMC ‘ ye Covid 19 Molası – Üretime Bir Hafta Ara Verdi.

1
1604
Bmc
BMC AMAZON

Bmc Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, İzmir fabrikasında üretime 1 hafta ara verdi.

BMC
BMC FABRİKASI

BMC

BMC Pınarbaşı Fabrikası, otobüsten kamyona, mayına karşı korumalı zırhlı araçtan ,taktik tekerlekli araca kadar pek çok farklı konfigürasyondaki ticari ve savunma sanayi aracını üretebilecek esneklikte çalışıyor. 2.500’ün üzerinde çalışanı ile dinamik ve güçlü insan kaynağına sahip , tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden satış ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm çözümlerini kendi bünyesinde bulunduruyor. Son zamanlarda Covid-19 salgını BMC ‘nin 1 hafta tatil vermesine neden oldu.

BMC Zor Bir Dönemden Geçiyor.

Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye’nin dünya çapında ortaya çıkan Covid-19 sonuçlarının etkisiyle birlikte, hem Türkiye. hem de BMC’nin daha önce benzeri görülmemiş bir dönemden geçtiği belirtildi.

Tekrar BMC nin Kapısında

Çukurova holding bünyesinde uzun yıllardır BMC marka araçlar üreten  İzmir Pınarbaşı’nda COVID-19 salgını yeniden yayılmaya başladı. Türkiye’de neredeyse bütün otomotiv fabrikalarının en az 1 aylığına kapanmasına yol açan salgın, şimdi tekrar BMC’nin kapısında. En az 55 çalışanın coronavirüs pozitif çıktığının konuşulduğu kulisler, sendika yetkilileri tarafından henüz doğrulanmıyor. Ama görünen o ki hasta çalışan sayısı fabrikayı bir haftalığına kapattıracak boyutta.

Önlem Alınmaya Devam Edildiği Vurgulandı

Açıklamada, salgınla ilgili gerekli tüm önlemlerin ilk andan itibaren alındığı ve bu dönemde tüm devlet kurumları ile iletişim halinde olan sürecin yakından takip edilerek önlem alınmaya devam edildiği vurgulandı.

Tüm Tedbirleri Almaya Devam Ediyoruz.

“Tüm çalışanlarımızın sağlığının maksimum düzeyde korunması amacıyla üst yönetimimiz ve ilgili bölümlerin yöneticileriyle birlikte kurmuş olduğumuz Pandemi Koordinasyon Kurulu önderliğinde çalışanlarımızın evlerinden çıkıp servislere bindikleri andan mesai sonrasında yine evlerine ulaşana kadar tüm süreçlerde gerekli tüm tedbirleri eksiksiz bir şekilde almaya devam ediyoruz.”

ARTAN VAKALARA KARŞI “TATİL” TEDBİRİ

1 Haziran’da normalleşme sürecine geçilmesine rağmen alınan sıkı önlemlerin aynı hassasiyetle devam etmektedir. En ufak şüpheli durumlarda dahi işçi sağlığı için gerekli bulgu ve tetkiklerin  sürdürüldüğünü belirten açıklamada: 25 Ağustos 2020 Salı itibarıyla İzmir fabrikasının bir hafta süreyle tatil edilmesine karar verilmiştir.

Fabrikaya Dönüş

Tüm çalışanların fabrikaya geri dönüşlerinde detaylı sağlık kontrollerinden geçirilecek. Çıkacak sonuçlara göre gerekli koruyucu ve önleyici planlamalar yapılmaya devam edilecektir.

2.El BMC ilanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here