Bir karavanda ilk yolculuk mu? Bu tavsiyelere mutlaka kulak verin ve uyun.

Seyahat etmemiz gerekiyor. Yola çıkmak ve manzaranın veya tekrar ziyaret etmek istediğimiz yolların tadını çıkarmak için. Ve bunu yapmanın farklı bir yolu karavanda. Ancak aileniz veya arkadaşlarınızla bu araçlardan biriyle ilk kez seyahat edecekseniz, maceraya başlamadan önce birkaç şeyi göz önünde bulundurmak iyi bir fikirdir. İşte bazı tavsiyeler.

Karavanınızın Boyutlarını Bildiğinizden Emin Olun

Bir araba çoğu yere gider, ancak bir mobil ev yani karavanın sunduğunu sunamaz. Trafik sınırlamalarından değil, boyutlardan bahsediyoruz. Örneğin bir otoparka girerken veya dar sokaklarda sürerken hoş olmayan sürprizlerden kaçınmak için aracın genişliğini, uzunluğunu ve yüksekliğini bilmeniz önemlidir.

Ayrıca bir karavanınız yoksa ve kiralamayı düşünüyorsanız rezervasyonu önceden yapmanız yolculuğu sizin için daha ucuza getirecektir.

Tavanı çok alçak bir tünelden geçmeye çalışmak gibi hoş olmayan sürprizlerden kaçınmak için yola çıkmadan önce seyahat planınızı hazırlayın. Ayrıca aracınızın köşelerini dönerken izlemek de iyi bir fikirdir. Manevranın yarıçapını artırmak ve böylece kaldırıma veya bu türden herhangi bir engele çarpmamak için açıyı açarak dönmeniz gerekecektir.

Bir Karavanda İlk Yolculuk mu? Bu Tavsiyelere Uyun!

Bir Karavanda İlk Yolculuk; Doğru Sürücü Belgeniz Var Mı?

Her zaman hesaba katmadığımız önemli bir konu var: ehliyet. Kamyon kullanmanın araba sürmekten farklı bir ehliyet gerektirdiğini bilsek de, ehliyetimiz karavan kullanmak için iyi mi?

Çekme karavanlar bizim ülkemizde römork olarak görülüyor. Ayrıca bu karavanlar onay belgesi verilmeden trafiğe çıkamıyorlar.

Bu yüzden aracın ağırlığını bilmeliyiz. 3.500 kiloyu geçmiyorsa B ehliyetimiz yeterli ama o ağırlığın üzerindeyse başka bir ehliyete ihtiyacımız olacak. Azami ağırlığı 751 kg ve üstüne çıkan karavanlar için ehliyetinize E ilavesi (BE, CE gibi) almanız gerekiyor.

Park Etmek, Gecelemek ve Kamp Yapmak Arasındaki Fark

Her ülke ve belediye binasının bu araçlarda park etme, geceleme veya kamp yapma konusunda farklı düzenlemeleri vardır.

Genellikle neyi yapıp neyi yapamayacağınızı gösteren işaretler bulacaksınız. Her şehir park etmeye izin vermez veya en azından her sokağa izin vermez. Bu araçların büyük boyutları, örneğin şehir merkezlerinde veya tarihi şehir merkezlerinde trafiğe müdahale edebilir.

Herhangi bir işaret yoksa geceyi aracınızın dışına herhangi bir şey koymadığınız sürece diğer sürücüler için tehlike oluşturmayacak bir yerde geçirebilirsiniz. Ertesi gün uyuyun, dinlenin ve rotanızı takip edin.

Araçtan tenteleri uzatırsanız veya sandalyeleri ve masaları çıkarırsanız ve pencereleri açarsanız. Kamp yapacaksınız ve buna genellikle sadece bunun için hazırlanmış özel yerlerde veya alanlarda izin verilir.

Bu nedenle karavanlar için hizmet alanlarını ve park yerlerini gösteren bir kılavuza başvurmanız gereklidir. Ayrıca Park4night gibi bu tür bilgileri sağlayan bir uygulama indirmenizi öneririz. Böylece seyahatinizi mahvedebilecek bir para cezasından kurtulursunuz.

Bir Karavanda İlk Yolculuk; Yeterli Suyunuz Var Mı?

Bir otomobil yolculuğuna başlarken kontrol etmemiz gereken şeylerden biri sudur. Normal evimizin aksine, bu durumda duşa, tuvalete, ne içtiğimize su sağlayan bir tankın kapasitesine bağlıyız… En azından bunu bekliyoruz. Sadece bir hafta sonu gezisindeyseniz, kaç kişi olduğunuza ve suyu nasıl kullandığınıza bağlı olsa da, tek bir tankla genellikle yeterli suya sahip olursunuz. Ancak daha uzun yolculuklarda işler farklıdır.

Su rezervlerinizi doldurmak için benzin istasyonlarından yararlanabilirsiniz. Köylerde ve kamp alanlarında giderek yaygınlaşan karavanlara özel alanlarda da su deposunu doldurabilirsiniz. Ve farklı türde yükleme ağızları için bir hortum ve adaptörler taşıyın.

Bir Karavanda İlk Yolculuk mu? Bu Tavsiyelere Uyun!

Atık Su Bıraktığınız Yere Dikkat Edin

Zaman zaman ‘gri’ veya ‘siyah’ atık suyu boşaltmanız gerekecek. Her iki veya üç günde bir tavsiye ediyoruz. Bunu her zaman bu amaç için özel olarak işaretlenmiş yerlerde yapmayı unutmayın. Duştan veya mutfak lavabosundan geldiği için çok kirli olmayan gri su söz konusu olduğunda, kanalizasyon açıklığına bile bırakabilirsiniz. Ancak tuvaletten gelen siyah su, yetkili yerlere bırakılmalıdır. Bu atıkların tehlikeli bir bakteri kaynağı olabileceğini unutmayın. Her şeyden önce, çevreye ve diğer insanların sağlığına özen göstermek önemlidir.

Avrupa’da Bir Karavanda Seyahat Etme

İspanya’da bu araçlara yönelik daha fazla servis alanı bulunsa da, en büyük teklifi Avrupa’nın geri kalanında buluyoruz. Özellikle Fransa’da hizmet verilen alanlar ve gecelemenin izin verildiği yerler en fazla. Ancak, ülkeye bağlı olarak bu araçların paralı yollarda otomobillerden daha fazla ücretlendirildiğini de unutmamalıyız. Fiyat, karavanın yüksekliğine ve aks sayısına bağlıdır.

Avrupa'da Bir Karavanda Seyahat Etme

İsviçre, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerde otoyollarda seyahat etmek için özel izin gereklidir. Genellikle ön cama yapıştırılan bir çıkartmadır.

Bir Karavanda İlk Yolculuk; Az ama Öz

Karavanınızın, ne kadar iyi donanımlı olursa olsun, yine de küçük bir alan olduğunu unutmayın. Bu nedenle yalnızca ihtiyacınız olanı getirmeniz iyi bir fikirdir. Sadece bagaj konusunda değil, aynı zamanda mutfak eşyaları ve diğer aksesuarlar konusunda da. Arkadaşlarınızla veya ailenizle bir gemi kamarasındaymış gibi seyahat etmek pek eğlenceli olmaz.

İkinci El Karavan Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here