Bir Dolandırılma Vakası Daha | Araç Alacaklar Dikkatli Olsun

1
1758

Son zamanlarda artan dolandırılma olaylarının üzerine bir yenisi daha geldi. Kocaeli ilinde ikamet eden motor ustası Ş.D ilan sitesinden bulduğu araç yüzünden 23.300 ₺’sinden oldu. Detayları yazımın devamında bulabilirsiniz. Bu dolandırılma vakası haberi sadece arabam.com ‘da..

Bir Dolandırılma Vakası Daha

Kendisi motor ustası olan Ş.D ara ara motor arızalı araç alıp, onarımını gerçekleştirerek satıyordu. 11 ocak 2021 tarihinde araç satış sitesinden “20AEM802” plakalı aracı gördü. Araç 1998 model Renault Megane 1’di ve Ordu’da idi. Araç sahibi ile yapılan görüşme sonrasında aracı almaya karar verdi. Uçak bileti araştırması yaparken, aracın motorunun arızalı olduğunu, bu sebeple; çekici ile getirilmesi gerektiğini hatırlayarak: Ordu’ya gitmek yerine oradan bulacağı çekiciye vereceği “Benim adıma araç satın alabilir” ibareli vekalet ile satışı alıp aracı getirtebileceğini hatırladı. Çekiciyi ayarlamıştı ancak çekicinin başka bir işi çıktı. Araç sahibi ile yapmış oldukları görüşme sonucunda; araç sahibi tanıdığı bir tırcı olduğunu söyledi ve tırcının numarasını verdi. Tırcı ile görüşen Ş.D, kendisini “Metin Balta” olarak tanıtan tırcıya güvendi. Kendisini Metin Balta olarak tanıtan tır şoförü, kimlik resmini attı. Motor ustası Ş.D., Metin Balta’ya vekalet verdi. Vekaletnamede ” Benim adıma bir araç satın alabilir.” ibaresi geçiyordu. dolandırılma vakası

Photoshop ile Ruhsat Oluşturdular

Aradan geçen yarım saatin ardından, araç sahibi İ.H.K, Ş.D’yi aradı. Satışı gerçekleştirdiklerini ve aracın yeni ruhsatını whatsapp uygulaması üzerinden yolladıklarını belirtti. Telefonu kapattıktan sonra mesajlarını kontrol eden Ş.D. ruhsat fotoğrafını gördü. Ruhsatta isim soyisim ve Tc bölümünü kontrol ettikten sonra, aracın alış bedeli olarak “23.300₺”‘yi İ.H.K isimli şahsın hesabına gönderdi. Buraya kadar hiçbir sorun yok her şey sorunsuz bir şekilde ilerliyordu.

Gerekli İşlemler Başlatıldı

Aradan geçen 1 saatin ardından, ruhsatı tekrar inceleyen Ş.D. ruhsatta adres gibi bazı bilgilerin hatalı olduğunu gördü. Fotoğraf dikkatlice incelendi. Ruhsat Photoshop yöntemi ile oluşturulmuştu. Araç sahibi olduğunu belirten şahıslara ulaşılamadı. Soluğu emniyette alan Ş.D. vermiş olduğu ifadede her şeyi açık olarak anlattı. Ertesi gün savcılıkta işlemleri başlattı. Dolandırıcıların kurmuş olduğu bu tuzağa düşmemek çok zor. Araç almak isteyen kişiler, aracı görmeden kesinlikle kapora vs. yollamayın. Dikkatli olun.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here