Audi’nin yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV’su ve akıllı özelliklerine göz atalım. Q4 E-Tron’un fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla Audi, elektrikli SUV’yi önümüzdeki ay tam olarak tanıtmadan önce kısmen ortaya çıkarmaya karar verdi. Ayrıca Audi iç özellikleri ve teknolojisi hakkında çok sayıda resim ve ayrıntı paylaştı.

Orta boy E-Tron’un altında oturan Q4 E-Tron, E-Tron GT ile birlikte dört halkalı markanın elektrifikasyon stratejisinin bir parçası. Volkswagen ID.3, ID.4 ve Skoda Enyaq iV ile paylaşılan MEB mimarisi üzerine inşa edilmiştir ve akıllı paketleme sayesinde üst sınıfa eşit bir iç alan sunar.

Audi’nin Yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV’su ve Akıllı Özellikleri

Geniş bir yolculuk

Q4 e-Tron uzunlukları 4.590 mm, 1.865 mm ve 1.613 mm uzunluğundadır. Aarç 2.760 mm uzunluğunda bir dingil mesafesine sahiptir ve iç kısmı 1.83 metre uzunluğundadır. Audi’nin büyük SUV segmentine benzediği iddia ediliyor. Bagaj bölmesi, tüm koltuklar yerindeyken 520 litre ve arka koltuklar katlandığında 1.490 litre kapasiteye sahiptir. Torpido gözü ve orta konsol dahil çeşitli iç bölmeler, içeride toplam 24,8 litre ek saklama alanı ekler.

Audi'nin Yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV'su ve Akıllı Özellikleri Audi'nin Yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV'su ve Akıllı Özellikleri; Bagaj alanı

Bilgi-eğlence ve dijital kadranlar

İki katmanlı gösterge paneli, MMI dokunmatik ekran bilgi-eğlence sistemini barındırır. 1.540 × 720 çözünürlük, ses kontrolü, MMI radyo plus ve standart DAB alımı ile standart bir 10.1 inç ekran ile sunulmaktadır. Sistem, bir dizi konfor işlevini kontrol etmek için de kullanılabilir ve el yazısını destekler. Yıl sonunda Audi, portföyündeki en büyüğü olacak olan 1.764 × 824 çözünürlüklü 11.6 inçlik bir ekran seçeneğini piyasaya sürecek.

Audi'nin Yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV'su ve Akıllı Özellikleri; Dijital Kadranlar

10,25 inç diyagonal ile gösterge paneli tamamen dijitaldir ve çok işlevli direksiyon simidi üzerinden çalıştırılabilir. Müşteriler, navigasyon haritası ve bilgi-eğlence kontrolünü getiren ilk seçenek seviyesi olan sanal kokpit ile yükseltebilecek. Sanal kokpit plus, ‘klasik’, ‘spor’ ve ‘e-tron’ düzenleri sunar.

Artırılmış gerçeklik HUD

Tüm teknoloji donanımının öne çıkan özelliği, AR destekli baş üstü ekranıdır. Bu özellik, ön cam aracılığıyla önemli bilgileri yansıtır, ancak normal HUD’dan farklı olarak, navigasyon sembolleri ve bazı destek sistemleri, sürücüye yaklaşık 10 metre fiziksel bir mesafede ileride süzülüyor gibi görünüyor. Bazı durumlarda, daha ileride görünebilirler ve sürücünün perspektifinden genel görüş alanı, yaklaşık 178 cm’lik bir köşegene veya yaklaşık çok güzel bir TV seti kadar büyük bir boyuta karşılık gelir.

Audi'nin Yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV'su ve Akıllı Özellikleri; Artırılmış Gerçeklik HUD

Hemen aşağıda yer alan durum bölümü, hız sürüşü, navigasyon sembolleri ve destek sistemlerini statik ekranlar olarak görüntüleyerek deneyimi daha da zenginleştirir. Bunlar, sürücünün görüş alanının yaklaşık 3 metre ilerisinde havada süzülüyor gibi görünüyor.

Dokunmaya duyarlı kontrollere sahip çift kollu direksiyon simidi

Q4 E-Tron yeni direksiyon simidi tasarımı onu diğer geri kalanından ayırır. Kaydırma hareketlerini destekleyen ve dokunsal geri bildirime sahip dokunmaya duyarlı kontrollere sahiptir.

Audi'nin Yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV'su ve Akıllı Özellikleri; Dokunmaya duyarlı kontrollere sahip çift kollu direksiyon simidi

Audi, direksiyon simidinin birkaç versiyonunu piyasaya sürecek ve en pahalı teklif, kaymayı engellemek için küreklere sahip olacak. Üstte ve altta düzleştirilmiş jant ısıtılır ve kontrast dikişli perfore deri ile sarılabilir.

Suni deri, geri dönüştürülmüş tekstiller ve PET şişeler

Q4 E-Tron’un çevre dostu doğasını daha da vurgulayan, bir döşeme seçkisidir. Özel olarak S line döşeme seviyesi için mevcut olan müşteriler, elektrikli SUV’u deri ve suni deri kombinasyonu veya kaliteli Nappa deri ile sipariş edebilir. Audi’nin gerçek bir görünüşe sahip olduğunu iddia ettiği süet yüzeyler, tekstil ve PET şişelerden elde edilen yüzde 45 geri dönüştürülmüş polyesterden üretiliyor.

Audi'nin Yeni Q4 E-Tron Elektrikli SUV'su ve Akıllı Özellikleri; Suni deri, geri dönüştürülmüş tekstiller ve PET şişeler

Isıtmalı ve elektrikli ayarlı ön koltuklar, isteğe bağlı bir elmas desenle süslenmiş entegre koltuk başlıklarına sahip bir ‘spor’ versiyonla değiştirilebilir. İç güvenlik, bir çarpma durumunda sürücü koltuğunun sağ tarafından açılan ve ön yolcu ile çarpışmasını önleyen orta hava yastığı ile artırılmıştır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here