Audi Q2 Üretimine Son!

0
7560
audi q2

Geçtiğimiz dönemlerde Audi’nin çok satan modellerinden biri olan Audi Q2 için radikal bir karar verildi. Marka, bu küçük SUV’unu artık üretmeyeceği haberini sevenlerine verdi.

Audi Q2’ye Veda!

Audi Q2 ile 2016 yılında tanıtılan ve 2020’de makyaj operasyonu geçirerek yoluna devam eden sevilen bir modeldi. Ancak araç, markanın geniş ürün gamında kendisini bir türlü ispatlayamadı.

Audi CEO’su Duesmann, Küçük modellerden uzaklaşmak istediklerini söyledi. Ve sözlerine “A1’in üretimine son vereceğimizi zaten açıklamıştık. Bununla birlikte Q2’nin de yeni neslini üretmeyi planlamıyoruz. Markamızı daha lüks bir duruma getiriyoruz. Bu nedenle model sayısını sınırlı tutacağız.” ifadelerini de ekledi.

audi q2

GİRİŞ SEVİYESİNİN LİDERİ AUDI A3 OLACAK

Audi’nin A1 ve Q2 modellerinin artık üretilmeyecek olması ile birlikte, markanın giriş seviyesine A3 modeli öncülük edecek.

Bunun yanında Audi, Avrupalı kullanıcıları da düşünerek giriş seviyesi bir “S” modeli üretti. SQ2 ismini verdiği bu performanslı model standart olarak Quattro sistemi ile geliyor. Ve 2.0 litrelik benzinli motorundan 300 bg güç ve 400 Nm tork üretebiliyordu. Üretilen bu güç ise, 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile tüm tekerleklere iletiliyordu.

A1 ve Q2 modellerinin aramızdan ayrılması ile birlikte Audi’nin giriş seviyesi sıfatına sahip modeli A3 olacak. 2026’dan itibaren içten yanmalı motorlara yavaş yavaş veda edecek üreticinin ürün gamında giriş seviyesi elektrikli modeller de görebileceğiz.

AUDI Q2 Özellikleri

Audi Q2’nin dış tasarımına bakıldığında hem keskin hem de yumuşak çizgilerin güzel bir şekilde birleştirildiğini görebiliyoruz. Ancak marka bir diğer yandan, genel tasarım çizgisine sadık kalmış gibi görünüyor. Modelde standart koltukların yanında 7 adet farklı koltuk seçeneği de kullanıcıları karşılıyor. Aynı zamanda zengin koltuk seçeneklerine ek olarak 4 adet de farklı direksiyon simidi arasından seçim yapmaya fırsat veriyor.

audi q2

Öne Çıkan Güvenlik Özellikleri
  • Adaptif sürüş asistanı
  • Ön ve arka park sensörü
  • Aktif koruma
  • Geri görüş kamerası
Öne Çıkan Konfor Özellikleri
  • Katlanabilir arka koltuklar
  • Panoramik cam tavan
  • Otomatik bagaj kapağı
  • Ön koltuk ısıtma
  • Elektrikli, ısıtmalı yan aynalar

*Adaptif sürüş asistanı ilk kez yeni Audi Q2 için bir opsiyon olarak mevcuttur. Bu özellik, aktif şerit yardımcısı ile uyarlanabilir hız sabitleme sisteminin işlevselliğini birleştirmektedir. Sürücünün hızlanmasına, fren yapmasına, hızını korumasına ve şerit içinde kalmasına yardımcı olur.

Yenilenmiş olan Audi Q2, 2 adet ana donanım paketi ile birlikte geliyor. Advanced ve S Line. Advanced donanım seviyesinde günlük kullanım ve konfora odaklanılmış. S Line donanım seviyesinde ise tüm Audi modellerinde alışmış olduğumuz S seviyesi, lüksü kullanıcıya sunuyor.

Aynı zamanda giriş seviyesinde 17 inç, tam donanımda ise 19 inç boyutlarındaki jantlar da Q2’nin vaatleri arasında.  Ancak 19 inç boyutlarındaki jantlara sahip olabilmek için S Line donanımı zorunlu tutuluyor. Bu donanımın 0’dan 100’e ulaşması ise yalnızca 8,6 saniye sürüyor.

Audi Q2 performansı, motorları ve yakıt tüketimi:

Audi, Q2 modeli için ülkemizde yalnızca tek tip motor seçeneği sunuyor. S Tronic şanzımana sahip olan 1,5 litrelik bu motor, 150 HP güç üretebiliyor. Üstelik Audi Q2’nin tek tip bu motorunda kullanılan yakıt türü ise benzin. Gelin Q2’nin motoruna ve yakıt tüketim verilerine birlikte göz atalım.

Audi Q2 1,5 L Turbo FSI S Tronic Benzinli (150 HP):

  • Ortalama (lt/100 km): 5,4
  • Şehir içi (lt/100 km): 6,3
  • Şehir dışı (lt/100 km): 4,6
1.5 35 TFSI, Benzin, 150 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Advanced 5.1 Lt/100 Km Yarı Otomatik 765.690 TL
S Line 5.1 Lt/100 Km Yarı Otomatik 800.736 TL

 

Sıfır km Audi Q2 fiyat ve özellikleri için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here