Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey Nedir?

0
739
Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey

Gün içinde araç kullanırken birçok problemle karşılaşırız. Bunların bir kısmı her zaman karşımıza çıkan şeyler olsa da bazıları ilk defa başımıza gelmiş olabilir. Örneğin hatalı yapılan sollamalarla gün içinde birçok kez karşılaşabiliriz. Ancak arabanın kaymasından dolayı ABS fren sisteminin devreye girmesi her zaman karşılaştığımız bir durum değildir. Bunun gibi, sürücülerin karşılaşmaktan korktuğu birçok sorun bulunmaktadır. İngiltere merkezli bir firma yaptığı araştırmada “Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey nedir?” sorusuna cevap aradı. 2000’den fazla sürücü üzerinde yapılan araştırmada, sürücülere birçok soru sorarak araç sürerken karşılaşılabilecek en rahatsız edici durumları bulmaya çalıştı. Bu araştırma doğrultusunda araç sahiplerinin korktuğu 10 şey ise şöyle :

karlı yolda giden araç

1- Karlı Koşullarda Sürüş

Kışın araç kullanmak hem deneyimli sürücüler hem de acemi sürücüler için çok dikkat edilmesi gereken bir husustur. Kış gelmeden önce alınması gereken önlemler mutlaka alınmalıdır. Çok yoğun bir yağışının olduğu zamanlarda, imkanınız varsa yolculuğunuzu ertelemeniz sizin için daha yararlı olacaktır. Gelişen otomotiv sektörüyle kış mevsiminin olumsuzlukları azaltılmaya çalışılsa da birçok sürücü için kışın araç sürmek gerçekten korkutucu.

Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey

2- Yeni Bir Şehirde Araba Kullanmak

Çok uzun süre yaşadığınız yerde genel olarak kuralları ve nerelerin çok yoğun olup olmadığını bilirsiniz. Ancak taşınma durumu ya da tatil gibi nedenlerden dolayı başka bir şehre gittiyseniz, yeni bir yerde araç kullanmak sizin için problem olabilir. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde adapte olmanız biraz uzun sürebilir. Bundan olayı araç sahiplerinin korktuğu 10 şey listesine, yeni bir şehirde araba kullanmak maddesi kolaylıkla girmeyi başarmış.

Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey : paralel park

3- Paralel Park

Acemi sürücülerin araç kullanırken en korktuğu maddelerden biri olan paralel park, hem sürüş esnasında hem de sürüşten önce ehliyet sınavında sık sık karşılaşılan problemler arasında bulunmaktadır. Sürücü deneyimli olsa bile paralel park, çok dar yerlerde sürücünün stres yapmasına yol açabilir.

Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey

4- Yayaların Çok Bulunduğu Yerlerde Araba Kullanmak

Eğer otobanda araç kullanıyorsanız ve aracınız otomatik vites ise araç kullanmak sizin için çok keyifli bir hale gelebilir. Ancak bunu tam tersi durumda yani yayaların çok bulunduğu ve yavaş gitmek zorunda olduğunuz yoğun yerlerde sürekli yapılan dur kalk sinir bozucu bir hale gelebilir.

Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey

5- Bisikletçileri Sollamak

Araç sahiplerinin korktuğu 10 şey başlıklı araştırma İngiltere’de yapılmıştır. Avrupa’da bisiklet sürme oranının çok yüksektir ve bisikletçiler çok sıkı kanunlarla korunmaktadır. Bundan dolayı birçok araç sollama yaparken ya da bisikletçilerin yanlarından geçerken hata yapmaktan korkmakta ve stres yapmaktadır.

6- Karanlıkta Sürüş

Araç sahiplerinin korktuğu 10 şey listemizin 6. sırasında karanlıkla sürüş bulunuyor. Gece araç sürmek bazı sürücüler için çok keyifli olsa da bazı sürücüler için eziyet olabiliyor. Gece yapılan sürüşler genellikle trafiğin çok yoğun olmamasından tercih ediliyor. Ancak görmenin zorlaşması, uyku gibi problemlerde gece yapılan sürüşleri tehlikeli bir hâle getiriyor.

7- Islak ve Yağmurlu Koşullarda Sürüş

Yolun kaygan olduğu durumlar çok yavaş hareket etmemize yol açar. Bu durumda gideceğimiz yere daha geç varırız. Bunun dışında aracın kayma korkusu sürücüler için gerçekten bir kabus haline gelebilir. Bu yüzden ıslak ve yağmurlu koşullarda yapılan sürüşler çok fazla tercih edilmemektedir.

8- Kamyonlar

Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız ya da yaşadığınız yerde herhangi bir şantiye varsa kamyonlarla sık sık karşılaşırsınız. Taşıdıkları yükten dolayı oldukça yavaş hareket ederler. Böyle durumlarda sollama kaçınılmazdır. Ancak yolun sollamaya çok müsait olmaması dakikalarca kamyonun arkasından gitmenize neden olabilir. Araç sahiplerinin korktuğu 10 şey listemizde kamyonlar olmazsa olmaz maddelerden bir tanesidir.

Araç Sahiplerinin Korktuğu 10 Şey

9- Herhangi Bir Neden Dolayı Geri Geri Gitmek

Yolları bilmediğimizden, tabelaları düzgün okumadığımızdan veya dalgınlıktan dolayı çıkmaz bir sokağa girebiliriz. Ters sokağa girmesek bile girdiğimiz sokak kapalı durumda olabilir. Bunun gibi birçok sebepten dolayı bütün bir sokağı geri geri gitmek zorunda kalabiliriz. Özellikle dar sokaklarda bu sürücüler için oldukça rahatsız edici bir durum olabilmektedir.

10- Köy Yolları

Ülkemizde ve dünyada otobanlar ve geniş yollar özellikle son on beş yirmi yıl içerisinde gelişmiştir. Günümüzde hâlâ ülkemizde ve birçok ülkede köy yolları bulunmaktadır. Bu yollar oldukça dar ve virajlı olmaktadır. Böyle yollarda oldukça düşük hızlarda hareket etmek ve müsait olmadıkça sollamaya çıkmak gerçekten tehlikelidir.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here