Araç Bakımı İçin Kullanılabilecek Kimyasal Ürünler

3
3389

Araç bakımı, otomobil severler içim keyifli bir hobi denebilir aslında. Hafta sonları ya da zaman buldukça bakım, tamirat işleri yapmak özellikle salgın döneminde eğlenceli olmakla beraber sağlık açısından da çok daha faydalı aktiviteler haline dönüştü.

İnternet üzerinden alışveriş yapma alışkanlığımızı artırınca , farklı ürünleri deneme fırsatını da bulabiliyoruz.

Bugün aracınıza bakım yapmak istediğiniz de kullanabileceğiniz bir kaç kimyasal sprey araştırması yaptık.

Elbette kimyasal ürünleri kullanırken , uygun şartlarda ve önerildiği gibi kullanmak çok önemli lütfen ürünlerin üzerindeki kullanım talimatlarını ve dikkat edilmesi gereken hususlara özen gösteriniz.

1Araç Bakımı İçin Balata Spreyi

Balata spreyi isminden de anlaşılacağı gibi fren sistemi ile alakalı tamir işlemlerinde kullanılan bir temizleme ürünüdür.

Fren sistemi temizliği yaparken , balatalarda sürtünmeden kaynaklı ciddi bir kirlenme meydana gelir. Balata spreyi özellik olarak yağlandırma etkisi olmadığı için fren sistemi için en güvenilir temizleme yöntemidir.

Balata spreyini özellikle yağlanmasını istemediğinizi metal aksamlarda ve aracınız eski model ise motor üzerindeki soketlerin temizliğinde kullanabilirsiniz.

Eski parçalar üzerinde temizleme anlamında oldukça güçlü bir etkisi olan balata spreyini eğer eski model bir araç kullanıyorsanız , bir kenarda bulundurmanızda fayda var 🙂

2Silikon Sprey

Silikon spreyler, özellikle araç içi gıcırtı önleme de kullanılan bir kimyasal üründür.

Araç iç aksamında, trim parçalarından gelen ses ve gıcırtıları belirli bir süre boyunca keser ve daha konforlu bir yolculuk yapmanızı sağlar.

Araç bakımı için oldukça faydalı olan bu ürünün bir diğer özelliği ise, emniyet kemerleri için kullanılabilmesidir.

Eğer aracınızın emniyet kemerleri hızlı toplamıyor ve elinizde destek vermeniz gereken bir duruma geldiyse o zaman silikon sprey kullanarak temizlediğiniz de büyük şaşkınlığa uğrayacağınızı söyleyebiliriz.

Nemli bir bez ile birlikte silikon spreyi emniyet kemerinin iki yüzüne birden sıkarak bez yardımı ile silin. Ardından emniyet kemerini bir kaç defa sonuna kadar çekip sonra bırakın. Artık kemerin çok daha hızlı bir şekilde sarıldığını göreceksiniz.

3Araç bakımı İçin Yağlayıcı Sprey

Özellikle bir markanın yağlayıcı spreyi sonra yıllarda inanılmaz kullanılır hale geldi. İngiliz bir firmanın ürettiği bu yağlama spreyini bir içmediğimiz kaldı 🙂

Her türlü sorunun çözümü için kullanılsa da yağlayıcı özelliği olduğu için tehlike yaratabilecek yerlerde kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Yağlayıcı özelliği olduğu için kullandığınız yerlerde zamanla toz birikintileri de yapabileceğini unutmayın. Kimyasal bir ürün kullanırken kullanım talimatlarına uygun şekilde ve yeteri kadar kullanmakta fayda var.

Yağlayıcı spreylerin pek çok yerde , büyük işler başardığını da unutmuyoruz elbette.

Kapı menteşelerinin yağlanmasında, cam krikolarının yağlanmasında, motor içinde temizlik ve pas sökme anlamında gerçekten büyük kolaylık sağlıyor.

Pas sökücü ve yağlayıcı spreyleri gerçekten paslanmış bir vidayı sökmeye çalışırken çok büyük kolaylık sağlayacağını göreceksiniz.

4Araç Bakımı İçin Temizlik Spreyleri

Araç bakımına düşkün kullanıcılar, arabalarının bagajlarında mutlaka bir temizlik kutusu bulundururlar.

Bunun içinde lastik parlatıcılar , jant temizleyiciler, koltuk ve döşeme temizleyicileri ve torpido parlatıcı gibi ürünler kesinlikle bulunur.

Mikrofiber bezlerini bile özenle seçen kullanıcıların araç bakımı için kullandığı temizlik kimyasallarını da söylemeden geçemeyiz. 🙂

İkinci el otomobil ilanlarımızı incelemek için tıklayın.

Tekerinize Taş demesin.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here