Arabanı satmadan önce garajyerinden kirala

3
2225

Garajyeri.com, kişiden kişiye kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde araç kiralamaya imkan vererek, mevcut araç kiralama alışkanlıklarını değiştiriyor.

Araç sahipleri boşta duran araçlarını kiraya vererek ekstra gelir elde ederken, araca ihtiyacı olan kişiler de sistem üzerinden kendilerine en uygun aracı seçerek kiralayabiliyorlar. Garajyeri ile araç kiralamak daha hızlı, daha kolay ve daha ekonomik. Üstelik lokasyon tabanlı Android ve IOS uygulamaları ile anlık ihtiyaçlarınızı da hızlıca karşılama imkanı sunuyorlar.

Garajyeri, bir araba kiralama platformu olmanın beraberinde bir çok soruna da çözüm sunarak fark yaratıyor.  Türkiye’de araç sahiplerinin en büyük sorunlarının başında araç fiyatlarının ve yıllık araç masraflarının yüksekliği geliyor. Garajyeri, gün içerisinde kullanılmayan araçların kiralanmasını sağlayarak araç sahiplerinin maliyetlerini azaltmayı hedefliyor ve gelir elde edebilecekleri bir ağ oluşturuyor.  İhtiyacı olan herkesin kolayca araç kiralayabilmesini ve araç sahiplerinin de boşta duran araçları vasıtasıyla para kazanmasını hedefliyorlar.

Kişilerin araçlarını online olarak ve yalnızca günlük ya da daha uzun süreler için değil, saatlik olarak da kiralayabilmesine imkan veriyor olmaları Garajyeri’ni klasik, uzun, yorucu kağıt işlemleri gerektiren “Rent A Car” şirketlerinden ayıran bir başka nokta. Böylece aracını kullanmaya vakti olmayan araç sahipleri aylık ortalama 1500 TL ek gelir elde ederken, hafta içi çalışan, işe servisle giden ve yalnızca hafta sonları kullanabilecekleri bir araç satın almak istemeyen kişiler de istedikleri zaman çevrelerinde bulunan araçlardan birini kolayca kiralama imkanı buluyor.

Garajyeri nasıl çalışır?

10 yaşından genç ve zorunlu trafik sigortası yapılmış araç sahipleri, garajyeri.com adresi üzerinden araç fotoğraflarını, ruhsat, plaka, kimlik ve IBAN numaralarını, e-posta adresleri ve telefon numaralarını girerek  sisteme kayıt oluyor.  Verilen bilgilerin doğruluğunu, geçerli sorgulama sistemleriyle kontrol eden Garajyeri, araç sahipleriyle iletişime geçerek üyeliklerini onaylıyor.  Araç kiralamak isteyenler de aynı şekilde bilgilerini girerek platforma üye oluyor ama onlar için en az 1 yıllık ehliyet, ehliyet puan yeterliliği ve Facebook ile giriş gibi ek zorunluluklar var.

Platformdaki araçların ne süreyle, hangi zaman aralığında kiralanabileceği ve kira ücreti araç sahipleri tarafından belirleniyor ancak Garajyeri, kira taleplerinin piyasa üzerinde olmamasına özellikle dikkat ediyor. Araç kiralamak isteyen kullanıcılar lokasyon ve tarih seçerek arama yapıyor ve gelen sonuçlar içinden fiyat, model ve mesafe açısından en uygun olan araç için istekte bulunuyorlar.  Araç sahibi bu isteği onayladığında, kiracı Garajyeri üzerinden ödeme yapıyor ve gidip anahtarı elden teslim alıyor. Araç iade edilinceye kadar Garajyeri hesabında tutulan kira bedeli, aracın teslimiyle birlikte araç sahibine iletiliyor.

Araç güvenliği nasıl sağlanır?

Garajyeri hem araç sahibi, hem de araç kiralamak isteyenler için çok önemli olan araç güvenliğini, Doğa Sigorta ile oluşturduğu Türkiye’nin ilk ‘Kişiden kişiye araç kiralama sigortası’ ile sağlıyor. Araçlar, kiralama süresi boyunca Doğa Sigorta güvencesi altına alınıyor.

Ayrıca, kiralama boyunca sigortaya ek olarak 7/24 yol yardımı ve çekici hizmeti de sağlayan Garajyeri, oldukça iddialı bir sistem sunuyor.

Bunun yanı sıra kendi geliştirdiği araç takip sistemiyle ek bir güvenlik katmanını devreye sokan platform kullanıcıları, istekleri doğrultusunda cihaza sahip olarak bu hizmetten de yararlanabiliyorlar.

Garajyeri önümüzdeki süreçte online araç kiralamada en çok tercih edilen platform olmayı hedefliyor.

3 YORUMLAR

  1. Bir insan neden kendi arabasını bir başkasına güvenip versin ki ? Daha yakınındaki insanlara kıyıp veremiyor hatta çocuğuna bile araba vermeyen baba var…Bunların hepsini geçtim kiralik arabaların nasıl kullanıldığı belli. İnsan hiç arabasına kıyıp, kuzuyu kurda teslim eder mi ?

  2. kiralık arabalar çok hor kullanılıyor cevremde var goruyorum 2014 modellerin suyu haslanmıs cacık olmus saçma bır sıstem

  3. Bu gibi durumları engellemek için kiralama talebinden önce kiracı TC numarasını, telefonunu, e-posta adresini ve Facebook bağlantısını doğrulamak ve ehliyetinin fotoğrafını paylaşmak zorundadır. Ceza puanı 50’den fazlaysa, daha önce ölümlü veya yaralanmalı bir kazaya karıştıysa ve son 3 yılda 2 kez bir kazada adı geçiyorsa; Facebook profilinde drift, makas atma ve şiddet içerikli veya bir suç unsuru teşkil edecek paylaşım söz konusuyla kiralama talepleri araç sahibi görmeden silinmektedir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here