Araba Kokusu Seçelim! Oto Koku Tavsiyeleri…

1
5992
araba kokusu

Hepimiz için araçlarımın bizler için oldukça önemlidir. Araçlarımızı kişiselleştirmek de en zevki işlerimiz arasındadır diyebiliriz. Bunun için ise gerek araç aksesuarları gerekse araba kokusu tercih edebiliyoruz. Kokular hayatımızın her kısmında bizlerle birliktedir. Yapılan araştırmalarda da kokuların insan üzerindeki etkileri kanıtlanmıştır. Hal böyle olunca da araba kokusu, araçlarımıza yapacağımız güzel bir detay oluyor. Bizde sizlere araçlarınızda kullanabileceğiniz bazı araba kokusu önerilerinde bulunacağız. Dilerseniz başlayalım…

Çağımızın büyük sorunu konsantrasyon. Yola çıkmadan önce her zaman uykumuzu almış olmuyoruz. Gerek iş gerek okul yüzünden yorgun bir şekilde yola çıkabiliyoruz. Böyle olunca da konsantrasyon sorunu yaşayabiliyoruz. Konu üzerine yapılan araştırmalar sonucu bazı kokuların konsantrasyon eksikliğine iyi geldiği kanıtlanmış. Bu kokular:

  • Nane,
  • Çilek ve
  • Lavanta kokuları

Nasıl kanıtlandığını merak edecek olursanız açıklayalım. Japonya’da fabrikada çalışan kişilere lavanta kokusu koklatılmış. Sonuç ise: üretimde ve verimde hızlı bir artış!

araba kokusu

Araba Kokusu İçin Zevklerinizi Göz Önüne Alın!

Araba modeli seçmek kadar araba kokusu seçmek de önemlidir diyebiliriz. Hepimizin zevkleri farklıdır. Sizde araba kokusu seçerken sevdiğiniz kokuları göz önünde bulundurup buna göre seçim yapabilirsiniz. Örneğin çiçeksi kokular seviyorsanız; yasemin, lavanta gibi kokuları tercih edebilirsiniz. Bizim önerimiz ise portakal, çam ağacı, deniz suyu gibi daha doğadan ve natürel kokular!

Soft Kokular Da Güzel Bir Seçim Olabilir

Ağır kokular bir zaman sonra bizleri bunaltabiliyor. Aracımızda ise tercih etmek istemiyor olabiliriz. Bu durumda sizi bunaltmayacak, aracınızın havasıyla bütünleşecek soft kokuları tercih edebilirsiniz. Bu sayede her nefes alışınızda sizi tazeleyen bir kokuya ulaşmış olacaksınız. Sonuç ise; odaklanma süresinin artması ve dikkat dağınıklığının azalması.

araba kokusu

Eğer hala araba kokusu için kararsızsanız biz sizlere önerilerde bulunalım.

Araba Kokusu Önerileri

Deniz ve Yosun Kokusu

Nefes aldıkça içinizi açacak bir koku isterseniz, deniz ve yosun kokusu tam sizler için. Deniz kokusunun kendine bağımlı hale getiren bir noktası vardır. Araba kullanırken de dalgaların sesi kulağınıza denizin kokusu burnunuza gelsin isterseniz, deniz ve yosun kokusunu tercih edebilirsiniz.

Yasemin Kokusu

Yasemin kokusunun stresi azaltma ve kaygıyı kaldırma gücü ispatlanmıştır. E hal böyle olunca da araç kokusu seçiminde oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Böylelikle trafik sıkışıklığının getirdiği stresiniz azalacaktır.

Çam Ağacı Kokusu

Doğayı sevmeyen hiç kimse yoktur diye yorum yapsak yanlış olmayacaktır. Nefes aldıkça ormanda yürüyormuş hissiyatı yaratan çam ağacı kokusu, araba kokusu seçerken iyi bir tercih olacaktır. Çam kokusu, temiz hava etkisi yarattığı için, konsantrasyonunuz artar ve araç kullanmaya odaklanırsınız.

Lavanta Kokusu

Lavanta kokusunun insanları rahatlattığından ve gevşettiğinden bahsetmiştik. Araba kokusu için güzel bir seçenek olan lavanta, aromaterapi etkisi yüksektir. Aynı zamanda da depresyon ve strese de harika bir çözüm olacaktır.

Turunçgil Kokusu

Limon ve portakalın da içinde bulunduğu turunçgil kokusu her ruhu iyileştirir! Her nefes alışınızda yorgun ve bitkin olan vücudunuza enerji verir. Bu sayede vücudunuz dinamik olur ve tam yol ileri sürüş keyfi yaşarsınız.

Trink sat!

1 YORUM

  1. Elif Hanım Merhaba,
    Araba kokuları hakkında vermiş olduğunuz içimizi ferahlatan güzel bilgiler için teşekkür ederim.
    Tavsiyelerinize göre sanırım yasemin ve lavanta kokuları tercihim olacak.
    Araç kullanırken kişinin stres yapmaması ve zinde olması gerekiyor.
    Bu güzel kokular güzel bir sürüş keyfi sağlayacaktır.
    Araba kullanırken güzel kokular ile günümüzü güzelleştirdiğiniz için tekrar teşekkürler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here