Aptera Motors, 1609 KM Menzilli Elektrikli Araç Üretecek

Amerikalı otomobil üreticisi ve geliştiricisi Aptera Motors, 1609 Kilometre menzilli elektrikli araç üretimine yaklaştı. Aptera, ilk olarak 2005 yılında faaliyete geçmiştir. Şirketin kuruluşundan altı yıl sonra ilk üç tekerlekli araçları büyük başarısızlıklarla sonuçlandı. Şirketin başarısız olmasının en büyük sebebi ürettiği araçların dayanıksız ve normal otomobillere göre oldukça masraflı olmasından kaynaklanmaktaydı.

Aptera, 1609 Kilometre Menzilli Elektrikli Araç Son zamanlarda, Amerikalı otomobil üreticisi Aptera, iki koltuklu Aptera EV için 7.000’den fazla rezervasyon aldığını ve toplam sipariş değerinin 250 milyon dolardan fazla olduğunu duyurdu. Aptera’nın yeni aracı, 0.15 sürtünme katsayısına sahip olmaktadır. Aracın sürtünme katsayısının en bilindik elektrikli otomobil şirketi Tesla ile kıyaslamak istediğimiz zaman Model 3, 0.23 sürtünme katsayısına sahiptir. Bu sayede Aptera, menzil konusunda rakiplerinden daha avantajlı olduğunu söylemektedir. Araç, gözümüzün alıştığından farklı bir tasarıma sahip olsa da inanılmaz verimli değerlere ve teknik özelliklere sahiptir. Örnek olarak Aptera EV, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 5.5 saniyede çıkmaktadır.

Güneş enerjisi ile şarj olacak!Aptera, 1609 Kilometre Menzilli Elektrikli Araç

Bu aracı rakiplerinden ayıran en büyük özelliği de güneş enerjisi ile şarj olabilmesidir. Opsiyonel olarak satılması planlanan donanım, otomobili günde 40 kilometre şarj edebilecektir. Özellikle binalardaki güneş paneli sistemlerinin, günde 25 kilometre değerinde şarj kapasitesine sahip olduğunu düşünürsek, bu aracın güneş panellerinin oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak Aptera Motors, üreteceği elektrikli otomobilleri 4 farklı versiyonda satmayı planlamaktadır. Versiyonların sınıfları ve fiyatları sırası ile 402 km: 25.900 Dolar, 643 km: 29.800 Dolar, 965km: 34.600 Dolar 1609 km: 44.900 Dolardır. Aptera, 1609 Kilometre menzilli elektrikli araç üreteceğini duyurmuştur. Fakat 2012 yılında şirketin,  ABD’nin 180 milyon Dolarlık kredisini, yatırımcılarında 80 milyon Dolarlık yatırımını batırmasından sonra şirkete olan güven azalmıştır.

İkinci El Elektrikli Araç İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here