Alfa Romeo’nun F1 Pilotu Zhou Guanyu Kimdir?

0
1945
Zhou Guanyu kimdir

Formula 1 tarihinde Zhou Guanyu’nun çok büyük önemi var. Zhou Guanyu F1 tarihinin ilk Çinli sürücüdür. Kariyerine ilk olarak Sauber adlı İsveç takımında başlayan Guanyu, günümüzde Alfa Romeo’nun F1 Pilotudur. Bugünkü içeriğimizde Alfa Romeo’nun başarılı F1 pilotu Zhou Guanyu kimdir? Sorusuna cevap vereceğiz.

Formula 1‘i takip edenler Silverstone pistindeki 2022 Britanya Grand Prix’si 2022 Formula 1 sezonunun belki de en dramatik yarışlarından biriydi. Max Verstappen’in sorunları, Ferrari’nin takım problemleri ve pilotlar arası rekabet inanılmazdı. Ancak bu yarış, Zhou Guanyu için çok kötü sonuçlar doğurabilirdi. Alfa Romeo’nun yetenekli pilotu birinci virajı aşmadan önce kötü bir takla attı. Bu kazaya birçok F1 sürücüsü karıştı. Kaza sonrasında Zhou çok şükür iyiydi. Hiçbir sürücü kazadan ciddi bir yara almadan kurtuldu.

F1 Pilotu Zhou Guanyu Kimdir?Zhou Guanyu Kimdir

Zhou Guanyu 30 Mayıs 1999 yılında Çin’in Şangay kentinde doğdu. Günümüzde Alfa Romeo için yarışan ilk Çinli F1 pilotudur. 2014’ten 2018’e kadar Ferrari Sürücü Akademisinde yer almıştır.

Zhou Guanyu’nun Formula 1’e Yükselişi

Birçok F1 sürücüsü gibi Zhou da karting sporuna kendi ülkesi Çin’de başladı. Daha sonra karting ve sürüş kariyerine Birleşik Krallık’ta devam etmek için Sheffield’a taşındı. 2013’te Super 1 National Rotax Max Junior ve Rotax Max Euro Challenges’ı kazandı. 2015’te İtalya F4 Şampiyonası’na yükseldi. 2015 yılını bitirdikten sonra FIA Avrupa Formula 3 Şampiyonası’na yükseldi. 2016’dan 2018’e kadar Formula 3’te kaldı.

Zhou Guanyu Kimdir
2022 Britanya Grand Prix / Zhou Guanyu Kaza Anı

Zhou için en çok dikkat çeken şey 2019’da Formula 2’ye geçişi oldu. Çinli pilot 2019 yılında UNI-Virtuosi Racing takımına katıldı. Burada Luca Ghiotto ile takım arkadaşlığı yaptı. Zhou o yıl İspanya ve Fransa da dahil olmak üzere birkaç podyum finişiyle iyi bir izlenim bırakmayı başardı. İlk iki sezonun ardından 3 sezonda F2’de aynı takımda yer alan Zhou, tekrardan başarılı bir sezon geçirdi. 3.Sezondaki başarısı, Zhou’yu F1’e taşıdı. Zhou, ilk çıkışında Q2’ye girdi. Ancak güzel başlamasına rağmen zorlu bir süreç geçirdi.

Zhou Guanyu F1’de Başarılı Olacak

Son yarışları takip edenler hak verecektir. Zhou Guanyu F1’de neler yapmasını gerektiğini öğrendi. Nerede ve nasıl yol alması gerektiğini öğrenen Çinli pilot, ileride F1’de kesinlikle başarılı olacak. Ayrıca Zhou Guanyu, Çin hükümeti içinde önemli bir sporcu. Çin’i temsil ediyor ve Çin’in adını duyuruyor. Bu yüzden Çin’deki sponsorları ve para akışı, Zhou Guanyu’ya başarıyı getirecektir.

İkinci El Alfa Romeo İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here