Bu yazımızda gün geçtikçe artan ‘Akıllı Bir Şehir Yaratmak İçin Neler Gerekir?’ sorusunu inceleyeceğiz. Hareketliliğin bağlantılı altyapı ile bir sonraki seviyeye ulaşması önemlidir. Bunun için birçok geleneksel ve geleneksel olmayan kurumun bir araya gelmesi gerekecektir. OEM’ler ve mobilite mühendisliği, yenilikçi araçlar ve teknolojiyle sektörü ileriye taşımaya devam eder. Bu süreçte devlet ve yerel otomotiv liderleri yeni rollere ve yatırımlara yönelir. Şehre özgü kurallar büyük bir rol oynayacak ve benzersiz işbirliği biçimlerini ön plana çıkaracaktır. Kamu / özel ortaklıkları ve stratejideki çoklu değişiklikler gereklidir. Akıllı şehir projelerini hayata geçirmek için, standartlar, ekosistem ve özel endüstrilerle etkileşimde bulunulmalıdır.

Akıllı şehirlerin geleceğine ulaşmak için ne gerekiyor?

Öncelikle akıllı şehir hedeflerini desteklemek için ayrıntılı yerel girişimlerin geliştirilmesi gerekir. Örneğin, mevcut akıllı şehir girişimlerine sürekli kamusal ve özel destek verilmelidir. Ayrıca, bağlantılı bir mobilite ekosisteminin faydasını gösteren pilot projeler aracılığıyla kanıt noktaları oluşturmalıdır. Bunun örnekleri, otonom araçların ve akıllı sistemlerin önünü açmak için fiziksel, dijital ve operasyonel altyapıyı tasarlayacak şirketlerden geçer.

Sektördeki Şirketlerin Akıllı Bir Şehir Yaratmak İçin Altyapı Hakkında Bilmesi Gerekenler ?

Bu soru için bilinmesi gereken üç şey vardır. Birincisi, yatırım ve dönüşümdür ve bunlar her an gerçekleşmektedir. Akıllı enerji şebekesi varlıklarıyla birleştirilmiş 5G iletişim altyapısı, bağlanabilirlik ve sürdürülebilirlik için temel oluşturmak üzere konuşlandırılmalıdır. İkinci olarak, mevcut güvenlik açıklarını ele alan ve anlayan kamu / özel ortaklık pilot programları gereklidir. Bunlar dahil olmak üzere, siber güvenliği ele almak için halihazırda önemli fırsatlar göz ardı edilmemelidir. Üçüncüsü, akıllı şehirler ekosistemi ile arayüz oluşturan tüm sektörlerde yeni standartlar gerekli olacaktır.

Akıllı Bir Şehir Yaratmak

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE), standardizasyon faaliyetlerini üç seviyede sınıflandırmaya başladı:

Seviye 1, Stratejik:

Bu birinci seviye, devletlere ve öncelikleri belirleyen diğer organlara rehberlik sağlamaktan oluşur. Burası aynı zamanda pilot projelerin yol haritalama, izleme ve değerlendirmesinin uygulanmaya başladığı yerdir.

Seviye 2, Süreç:

Bir sonraki aşamada, satın alma ve proje yönetimi en iyi uygulamalarına odaklanılmalıdır. Böylece planlar daha etkili bir şekilde uygulanır.

Seviye 3, Teknik:

Akıllı ürün ve hizmetleri uygulamak için gerekli teknik özellikleri ve gereksinimleri burada ele alınır.

Bu süreçte ortaklığın değeri nedir?

Akıllı şehirler, şehir planlamacıları, hükümet yetkilileri ve birçok teknoloji ve mobilite şirketi dahil olmak üzere bağlılık ve işbirliği gerektirir. Her düzeyde planlama ve paydaş değeri oluşturma önemlidir. Zira zorlukların ele alınması ve çözümler üretilmesi için işbirliği ve kaynakların değerlendirilmesi gerekir. Başka bir düzeyde, uyumlu olmak gerekiyor. Çünkü akıllı bir şehir ekosistemi arayışı, sektördeki alıcıların bunu nasıl gördüğünü ve nasıl hizmet sağlayacağını belirler.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here