Aile Babası Yenilendi

0
1008

C-Max ve S-Max modellerinin ardından Ford’un en büyük minivanı Galaxy de yepyeni bir çehreye kavuştu.

Ford Galaxy, S-Max’a benzeyecek şekilde tamamen yenilendi. Önden görünümü büyük oradan kardeşine benzese de arka tasarımı tamamen farklı olan otomobil, daha geniş bir yaşam alanı ve daha pratik bir kullanım vaat ediyor. 7 koltuklu Galaxy’nin en arkadaki 2 koltuğu tek bir tuşla kapanıp açılabiliyor. Otomobil, eskisine oranla arka bölümde daha fazla diz ve baş mesafesi sunuyor. İşçilik seviyesi ve malzeme kalitesi artırılan Galaxy’nin kokpiti de baştan aşağı değiştirilmiş. Daha yalın bir yapıya sahip kokpit, büyük oradan Mondeo ile benzer kumandaları paylaşıyor. İç mekanda irili ufaklı birçok eşya gözüne yer veriliyor.

Galaxy’nin süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş. Yeni çok kollu arka süspansiyon sistemi sayesinde selefine oranla konfor ve yol tutuş kabiliyetinin artırıldığı belirtiliyor. Yeni elektrik destekli direksiyon sisteminin de sürüş kalitesine katkıda bulunduğu açıklanıyor. Büyük boy MPV’de dört dizel, iki benzinli motora yer verilmesi planlanıyor. 2,0 litrelik turbo beslemeli dizel motorun 120, 150, 180 HP güç üreten değişken geometrili tek turbo beslemeli ve çift turbo beslemeli 210 HP gücünde varyasyonları bulunacak. 1,5 litrelik 160 HP gücünde EcoBoost ve 2,0 litrelik 240 HP gücünde EcoBoost motorlarsa benzinlileri oluşturuyor.

Akıllı enerji yönetim sistemi, akıllı radyatör ızgarası ve start/stop fonksiyonuyla yakıt tüketiminin düşürülmesi amaçlanan modelde akıllı hız sabitleyici, çarpışma önleyici sistemi, yaya algılama sistemi, uzun huzmeli far asistanı, değişken oranlı direksiyon sistemi gibi yenilikçi teknolojiler sunulacak.  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here