Yükselen otomobil fiyatları ile birlikte düşük kilometreli ve uygun fiyatlı otomobil arayışları da başladı. Eskiden en geniş sektörlerden bir tanesi olan C segmenti otomobiller, yükselen fiyatları ile dudak uçuklatıyor. Otomobil kullanımının günümüzde bir ihtiyaç haline gelmesi otomobil severleri tercihlerini yeniden yapılandırma yönüne itiyor. B segmenti otomobillerin yavaş yavaş trafikte artmasıyla A segmenti araçlarında yolu açılmış oluyor. Süpermini adı ile de bilinen A segmenti otomobiller yurt dışında her ne kadar şehir içi manevra kabiliyeti ve ufak yapıları sebebi ile tercih edilse bile ülkemizde ne yazık ki insanlar aile otomobili alma hevesi ile A segmenti otomobilleri tercih edebiliyorlar. Gelin birlikte ülkemizde satılan uygun fiyatlı A segmenti otomobillere bir göz atalım.

Hyundai i10

Hyundai Assan tarafından İzmit’te yerli olarak üretilen model ülkemizde en çok tercih edilen A segmenti modellerden bir tanesi. Ülkemizde 1.0, 1.1, 1.2 motorlar ile tercih edilebilen model, yıllara göre farklı kasa tiplerine sahip. Sıfır fiyatı 160.000 TL’yi bulan model güncel otomobil piyasasındaki en uygun sıfır otomobil alternatiflerinden bir tanesi. 2014 modeli ile girdiği EuroNCAP çarpışma testinden 4 yıldız almayı başaran model aynı zamanda güvenli bir yapıya da sahip.

A segmenti i10

2. El Hyundai i10 Modelleri

FIAT 500

Ülkemizde 0.9, 1.2 ve 1.4 benzinli motorlarla alınabilen FIAT 500, belki de en şık A segmenti otomobil adaylarından bir tanesi. Modern tasarımı geleneksel yuvarlak hatlarla birleştiren model aynı zamanda iki kapılı bir yapıya sahip. İki kapılı olması ailelerin tercih etmemesi için geçerli bir sebep olsa bile gençler tarafından sevilen bir model kendisi. EuroNCAP tarafından 3 yıldızın layık görüldüğü FIAT 500 A segmenti otomobil arayanların bakması gereken bir alternatif.

a segmenti fiat 500
Listenin en güzeli.

Citroen C1

Kendisi belki de listemizin en küçük gözüken modellerinden bir tanesi. Üstelik dizel otomobil severlere sunduğu 1.4 litrelik dizel ünitesi ile oldukça düşük şehir içi yakıt tüketimi vaat ediyor. Tasarım olarak biraz eski bir yapıya sebep olsa da rakiplerine karşı sunduğu düşük fiyatı ile eli güçlü bir alternatif.

107
Tam bir uğur böceği.

Peugeot 107

Kardeşi Citroen C1 ile aynı yapıya sahip model 1.0 benzinli ve 1.4 litrelik dizel motor ile tercih edilebiliyor. Düşük hacimli motoru ile vergi avantajı sağlayan model düşük yakıt tüketimi ile kullanıcılarını üzmüyor.

c1

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here