8 Yılda 30 Elektrikli Model ile Honda

0
933
honda

Son dönemde çoğumuzun hakim olduğu bir konu: elektrikli otomobiller. Otomotiv dünyasının gelişmesiyle bütün otomotiv üreticileri yönlerini elektrikli araçlara dönüyor. Bu üreticilerden biri de Honda. Honda, elektrikli araçlara olan yatırımını artırıyor.

8 Yılda 30 Elektrikli Model Geliyor

Japonya merkezli otomobil üreticisi Honda, otomotiv sektörünün gündeminden geri kalmıyor. Marka, gelecek 10 yıl içerisinde hem Ar-Ge harcamaları hem de farklı yatırımlar dahil olmak üzere elektrifikasyon sürecini hızlandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda ise elektrifikasyon ve yazılım teknolojileri alanına yaklaşık 40 milyar dolar tahsis edeceğini açıkladı.

Elektrifikasyon alanına yatırımlarını artıran Honda’nın 2022 yılı için bütçelenen genel Ar-Ge harcamaları yaklaşık olarak 65 milyar dolar. Bu kapsamda marka, 343 milyon dolarlık bir yatırım ile tamamen katı pillerin üretimi için bir hat kuracak. Sonrasında ise 2024 yılı baharı itibari ile üretimine başlayarak hedefine giden yolda hızlanacak. Bütün bu gelişmeler doğrultusunda Japon üretici, 2030 yılına kadar 30 farklı EV modelini dünya çapında piyasaya sürmeyi planlıyor. Üstelik bu 30 farklı modelin adedi, yıllık 2 milyondan fazla üretim hacmine sahip.

honda elektrikli araç

Honda Elektrikli Araç 2050 Hedefi

1948 yılında kurulan Honda’nın 2025 yılına kadar olan hedefi; üçte bir oranında bir azalma gerçekleştirmek. Üstelik marka, 2018’de kaydettiği otomobil üretimiyle ilgili maliyetlerine göre yüzde 10’luk bir azalma gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu hedefi doğrultusunda ise ilk olarak mevcut işletmeleri sağlamlaştırarak kaynak üretme çabalarını hızlandırmaya yönelik bir adım atacak. Sonrasında ise bu kaynakları elektrifikasyona ve yeni büyüme hazırlığına yatırmaya devam edecek.

Honda; otomobilleri, motosikletleri, güç ürünleri, dıştan takma motorları ve uçakları ile yılda yaklaşık 30 milyon adet mobilite ürün satışı gerçekleştiriyor. Bu sayede de dünyanın en büyük güç ünitesi üreticisi oluyor. Marka, 2050 yılına kadar tüm ürünleri ve kurumsal faaliyetleri için karbon nötrlüğü gerçekleştirmeyi hedefliyor. Üstelik karbon emisyonlarını ortadan kaldırmak da markanın hedefleri arasında.

honda elektrikli araç

Elektrifikasyon Sürecini Güçlendiriyor!

Geçmiş yıllarda organizasyonunu otomobil, motosiklet ve güç ürünlerine göre bölen Honda bu yıldan itibaren yönünü değiştiriyor. Markanın yeni organizasyon alanları;

  • Elektrikli ürünler ve hizmetler,
  • Pil,
  • Enerji,
  • Mobil Güç Paketi,
  • Hidrojen ve
  • Tüm temel alanları birbirine bağlayan yazılım/bağlı teknolojiler

Honda bu değişiklikle, hareket etme hızını artırıyor. Aynı zamanda da ürünleri arasındaki etki alanları arası sinerji etkisini çoğaltıyor.

Honda

343 Milyon Dolarlık Büyük Bir Yatırım

Japon otomobil üreticisi Honda, elektrikli araç çağındaki en önemli zorluğun pillerin küresel tedariki olduğunu belirtiyor. Marka bu kapsamdaki akü tedarik stratejisi için temel yaklaşımını açıkladı.

İlk olarak Honda, dış ortaklığı güçlendirecek. Böylece her bölgede sıvı lityum iyon pillerin devamlı olarak tedarik edilmesini sağlayacak.

  • Kuzey Amerika: Honda, Ultium pillerininin GM’den tedarikini sağlayacak. Honda, GM’den ayrı olarak pil üretimi için bir ortak girişim şirketi kurma olasılığını da araştırıyor.
  • Çin:  Honda’nın CATL ile iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışacak.
  • Japonya: Envision AESC’den mini elektrikli araçlar için pil tedariki sağlayacak.

honda elektrikli araç

2 Milyondan Fazla Üretim Yapacak

Geleceğe yönelik önemli hedefleri olan Honda, yeni EV modellerini piyasaya sunmak için de özel planlamalar yaptığını duyurdu. Bu planlamalar:

  • Kuzey Amerika’da, 2024’te GM ile ortaklaşa geliştirilmekte olduğu iki orta ve bir büyük boyutlu EV modelini tanıtacak.
  • Japonya’da, 2024’ün başlarında ilk olarak 1 milyon yen fiyat aralığında ticari kullanımlı bir mini EV modelini piyasaya sunacak.
  • Honda, 2026’da donanım platformu ile yazılım platformunu birleştiren bir EV platformu olan Honda e: Architecture’ı özümsemeye başlayacak.
  • Son olarak Çin’de 2027 yılına kadar toplam 10 yeni EV modelini tanıtacak.

2 Yeni Spor Model

Karbon nötr ve elektrifikasyona yönelik çalışmalarının yanı sıra Honda, müşterilerine keyifli ve konforlu bir sürüş yaşatacak modeller de sunacağını duyurdu. Elektrifikasyon çağında bile sürüş keyfini benimseyen Honda, bunu modellerine aktaracak. Böylece Honda’nın evrensel çaptaki spor düşüncesi ve ayırt edici özellikleri öne çıkmış olacak. Üstelik geleceğe yönelik önemli hedefleri olan Honda, biri uzmanlık diğeri de amiral gemisi olmak üzere iki spor modelini tanıtacağını açıkladı.

Sıfır Km Honda Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here