Son yıllarda tüm otomotiv şirketleri eskiden favori olan modellerini piyasaya sürmeye başladı. Bu otomotiv şirketlerinden en son gündeme gelen ise Subaru oldu.

Subaru otomotiv şirketi, 70’li yıllarda piyasaya sürdüğü REX modeli ile büyük başarılar yakalamıştı. Daha sonrasında diğer modellerinde aynı ilgiyi göremedi. Japon otomobil markasının 1972 yılında piyasaya sürdüğü REX modeli 20 yılın ardından 1992 yılında piyasadan çekilmişti. Günümüzde ise Subaru, Rex modelinin geri döndüğünü açıkladı ve 2023 Subaru Rex uzun yıllardan sonra tekrar otomotiv dünyasına giriş yaptı.

Mini Araçtan SUV Segmente Yolculuk

2023-subaru-rex

Subaru markasının o yıllarda ürettiği Rex modeli, oldukça küçük olarak tasarlanmıştı. Öyle ki Japonlar bu araca “Kei Car” adını veriyorlardı. “Kei Car” kelimesinin anlamı ise standartlara göre küçük veya minik araç anlamına geliyor. Bu araçların üretilme sebebi ise konfor ve performans değil, daha çok pratik kullanım ve ekonomik yakıttır. Bu araç ile trafikte sıkışmadan ilerleyebilirken aynı zamanda küçük motor seçenekleri sayesinde ekonomik bir yolculuk yapmanıza da imkan tanıyacak.

2023 Subaru Rex yeni model ise bu minik araçtan çok farklı bir segment olan SUV segmentinde yer alıyor. Fakat yeni Rex, bir SUV olsa da alt kategori bir SUV olacak ve diğer SUV modellerine göre oldukça küçük olacak. Günümüzdeki ihtişamlı SUV’lerin ortalama uzunluğu 5 metre kadardır. Yeni 2023 Subaru Rex ise yalnızca 3.9 metre olması onun küçük bir SUV olacağını gösteriyor.

Yeni Model Donanım Özellikleri

Japon otomotiv şirketinin yeni SUV modeli, 1.2 litrelik bir motor bloğu ile birlikte geliyor. Bu motor bloğu 87 beygir gücü üretirken aynı zamanda 113 Nm torka sahip. Ayrıca bu araç 1 tondan daha hafif olduğu için motor bloğu oldukça yeterli. Otomatik bir şanzımana sahip olan 2023 Subaru Rex tüm donanım özellikleri birleştiğinde ortaya güzel işler çıkarıyor.

2023 Subaru Rex Fiyatı Ne Olacak? Türkiye’de Satışa Çıkacak mı?

2023 Subaru Rex modelinin henüz ilk olarak nerede satışa çıkacağı belli değil. Fakat kısmen uygun fiyatlı aracın daha çok Asya’daki ülkelere hizmet etmesi bekleniyor. Bu aracın başlangıç fiyatı 13.000 dolar olarak belirlendi. Eğer tamamen dolu paketi tercih edecek olursanız bu ise toplam 15.600 dolara denk geliyor. Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Eğer, Türkiye’de satışa çıkarsa siz bu aracı tercih eder miydiniz?

Sıfır Kilometre Subaru Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here