2023 Mercedes AMG GLC 63!

0
1153
Mercedes Benz GLC 63

Alman otomobil devi Mercedes Benz, geçtiğimiz ay yeniden tasarladığı GLC modelini tanıttı. Şimdiyse bütün dikkatleri yüksek performanslı varyantları çekiyor. Bazı casus fotoğrafçılar, satışa sunulacak olan GLC 43 modelini şimdiden fotoğrafladı. Ancak yine de serinin zirve modeli GLC 63 daha çok merak uyandırıyor.

Yüksek Performanslı Crossover GLC 63

Mercedes’in yüksek performanslı crossover’ı GLC 63, Avrupa’da test edilirken yakalandı. Bu yenilenen model, LED farlarla çevrili ve önceki modellerden tanıdığımız geniş bir Panamericana ızgaraya sahip. Üstelik GLC 63 modeli, kırmızı kaliperli güçlü bir fren sistemi ile desteklenen hafif jant takımı ve daha sportif olan yan etekleri ile dikkat çekiyor.

Mercedes Benz GLC 63

Söz konusu model, benzersiz bir arka tampona sahip. Aynı zamanda köşeli uçlara sahip dört çıkışlı egzoz sistemi ile sportif stili arkada da devam ediyor. Üstelik arka spoiler’in kamufle edilmiş olması da hayli ilginç. Bu yüzden normal modelde olandan biraz daha farklı olacak gibi.

Ne yazık ki casus fotoğrafçılar modelin iç mekan fotoğraflarını çekecek kadar modele yaklaşamamış. Ancak önceki çekimlerden karbon fiber kaplamanın yanında düz tabanlı bir direksiyon simidi olduğunu görmüştük. Modelde diğer öne çıkan özelliklere bakarsak, bunlar;

  • Destekleyici spor koltuklar,
  • 12,3 inç dijital gösterge paneli ve
  • Dikey yönlendirmeli 11.9 inç bilgi-eğlence sistemi

Mercedes Benz GLC 63

Yaklaşmaktan olan Mercedes Benz GLC 63, C63 E Performance’da olduğu gibi plug-in hibrit güç aktarma organına sahip olacak. Modelde tamamen yeni olan tek şey yalnızca iç mekan değil.

Mercedes Benz GLC 63 arka

Mercedes, ikinci modelin 470 beygir üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahip olacağını söyledi. Model, 201 beygir güç sunan arkaya monte edilmiş bir elektrik motoruyla eşleştirilecek. Bu da araca 671 beygir ve 750 Nm sistem gücü sunacak.

Söz konusu rakamları crossover’a aktardığımızda GLC 63 modelinin, eski eski GLC 63 S’den 168 beygir ve 50 Nm daha fazla torka sahip olacağını söyleyebiliriz. Üstelik eski model elektronik olarak 280 km/h maksimum hız ile sınırlandırılmıştı. Aynı zamanda yaklaşık 3,6 saniyede 0-100 hızlanmasını tamamlıyordu. Ancak yenilenen GLC 63’ün bu verilerden daha etkileyici olacağı da bizce şüphesiz.

Mercedes GLC SUV

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here