Yeni Mercedes-AMG SL Serisi resmi olarak tanıtıldı. Markanın bu yeni otomobil serisi, SL Serisi tarihinde ilk kez dört tekerlekten çekiş sistemi ile de satın alınabilecek. Model, standart AMG donanımları ile birlikte geliyor. Bu donanımların en başında da Panamericana ızgara ve CLS’i andıran far takımları bulunuyor.

Yeni Mercedes-AMG SL Serisi Özellikleri Açıklandı

Alman otomotiv devlerinden biri olan Mercedes, yeni SL modelini tanıttı. 70 yıllık kariyerinde yalnızca yedinci kez yenilenen model severlerinin beğenisine sunuldu. Araç dört tekerlekten çekiş, 2+2 koltuk ve bir kumaş tavana geçiyor. Bu yeni model 2022 Mercedes-AMG SL , SL55 ve SL63 olarak iki model halinde sunulacak. Peki SL karakterinin özellikleri ne mi dersiniz ? Uzun dingil mesafesi, kısa çıkıntılar, uzun motor kaputu, eğimli ön cam, arkaya yerleştirilmiş yolcu bölmesi ve gövde tasarımı… İşte bunların tamamı.

Yeni Mercedes-AMG SL

Boyutları

Yeni Mercedes-AMG SL’in boyutlarına bakarsak 4.705 mm uzunluğa, 1.915 mm genişliğe, 1.353 mm yüksekliğe ve 2.700 mm aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Aracın ağırlığı ise 1.970 kg olarak karşımıza çıkıyor. Bagaj kapasitesi de tavan kapalı konumda iken 213 litre olarak, tavan açık konumda iken 240 litre kapasite olarak kullanıcıya sunuluyor.

Yeni Mercedes-AMG SL Özellikler

Yeni Mercedes-AMG SL modelinin ayırt edici özellikleri sadece boyutları ile bitmiyor elbette. Serinin diğer ayırt edici tasarım öğeleri arasında; Digital Light LED farlar ve aynı ince LED stoplar bulunuyor. Seri ile birlikte kullanıcıya geniş kişileştirme yelpazesi sunuyor. Bu kişiselleştirme seçenekleri arasında iki özel SL metalik Hyper Blue ve Monza Gray dahil olmak üzere on iki boya rengi, üç tavan rengi çeşidi ve çok sayıda yeni jant tasarımı bulunuyor.

Yeni Mercedes-AMG SL’de standart olarak SL 55 4MATIC+, 19 inç AMG çok kollu alaşım jantlar opsiyonel olarak gümüş veya mat siyah renk ile tercih edilebiliyor. SL 63 4MATIC+ donanımı ise ise 20 inçlik AMG 5 çift kollu alaşım jantlar ile tercih edilebiliyor.

AMG SL

İç Mekan

Serinin iç mekanına baktığımızda ise 11.9 inç boyutunda MBUX bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge paneli tarafında da 12.3 inç boyutunda olan gösterge paneli mevcut durumda. Yeni Mercedes-AMG SL’nin iç tasarımı, ilk 300 SL Roadster geleneğinin modern çağa taşınmış hissi yaratıyor. Sportif görünüm ve lüksün birleşmesi ile oluşan iç tasarımda, orta konsolda bulunan ayarlanabilir merkezi ekrana kadar uzanan kokpit tasarımı tamamen sürücüye odaklanıyor.

Yeni Mercedes AMG SL serisi bizleri bir konuda şaşırtıyor. Bu da SL serisinde artık çelik tavan olmaması. Mercedes-Benz SL 55 ve Mercedes-Benz SL 63, kumaş tavanı sayesinde tam 21 kilogram hafiflemiş.

Yeni Mercedes AMG SL ısıtmalı bir arka cam ile entegre edilen tavana sahip. Bu tavanın açılması ve kapanması yalnızca 15 saniye sürüyor. Üstelik bu işlemi 50 km/s hıza kadar gerçekleştirebiliyorsunuz.

mercedes

Donanımlar

Yeni Mercedes AMG SL serisi iki donanım paketi ile geliyor. Bunlar: SL 55 ve SL 63 isimli iki donanım paketi. Bu modeller gücünü ise 4.0 litrelik çift turbolu V8 motordan alacak.

Yeni Mercedes-AMG SL 55 modelinde 476 beygir güç ve 700 Nm tork kullanıcıya sunuluyor. SL 55’in, 0-100 km hızlanma süresi ise yalnızca 3,9 saniye sürüyor, çıkabildiği maksimum hız da 295 km/s. Modelin ilk kez dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen model olduğunu zaten söylemiştik. Aynı zamanda bu model AMG SpeedShift MCT 9G şanzımanla sunulacak.

Yeni Mercedes-AMG SL 63 modeline baktığımızda ise 585 beygir güç ve 800 Nm tork üreten motorun yer aldığını görüyoruz. SL 63’ün, 0-100 km hızlanma süresi yalnızca 3,6 saniye sürüyor. Aracın çıkabildiği maksimum hız ise 315 km/s. İlk kez dört tekerlekten çekişli model olarak alınabilen bu model, AMG SpeedShift MCT 9G şanzımanla sunulacak.

*İsteğe bağlı olarak Mercedes AMG’nin Aerodynamic Package donanımı da araca eklenebiliyor.

Bütün bunlara ek olarak ek olarak Mercedes AMG’nin yakın zamanda bir hibrit modelinin gelmesi de beklenenler arasında.

Yeni Mercedes-AMG SL serisi modelleri ilerleyen günlerde satışa sunulacak. Ancak serinin fiyatı henüz açıklanmadı. Bizler de dört gözle bekliyoruz.

Yeni Mercedes-AMG SL

Mercedes Benz CLS Fiyatları

2.9 400 d 4Matic, Dizel, 330 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
AMG 6,2 Lt/100 Km Otomatik 2.266.000 TL
3.0 53 4Matic+, Dizel, 435 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
AMG Performans 8,8 Lt/100 Km Otomatik 2.886.000 TL
2.0 300 d 4Matic, Dizel, 265 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
AMG 5,7 Lt/100 Km Otomatik 1.902.500 TL

 

Sıfır km Mercedes Benz otomobilleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here