2022 Audi RS3 spor sedan; güçlü olduğu kadar seslidir… Audi’nin yeniden tasarlanan beş silindirli RS3 spor sedanı, güçlü olduğu kadar seslidir.

Bu yılın başlarında Audi, 2033 yılına kadar tamamen elektrikli güç aktarma organlarına geçtiği için tüm yeni içten yanmalı motorların geliştirilmesini durduracağını duyurdu. Yine de, bu sessiz kale direğine meydan okuyan bir beklentiyle, markanın mühendisleri yeniden tasarlanan 2022 Audi RS3’ü donatmaya çalıştılar. Hem de şirketin turboşarjlı sıralı beşli motorunun en gürültülü, en güçlü versiyonuyla.

2022 Audi RS3 Spor Sedan

Mevcut 401 beygir gücüyle Audi RS3 öncekinden bir beygir gücü daha fazladır. RS3’ün güçlendirilmiş beş potu, 7000 dev / dak kırmızı çizgisine sert bir şekilde çekiyor. Burada ortaya çıkan sesin karaktere sahip olduğunu söylemek yetersiz kalır. Bu hoş bir vokal ve karizmatik, bu motor, devir aralığı boyunca esrarengiz bir şekilde insan gibi görünebilen bir motordur. Tek silindirli ötüşü, herhangi bir insanın taklit edebileceği bir ses olduğundan, bu mantıklıdır. Yeni bir aktif egzoz, bu işitsel dramanın daha fazlasını egzoz boruları aracılığıyla sunar. Normalde stereo hoparlörler aracılığıyla motor sesi güçlendirmesinden kaçınırız, ancak bu yalnızca RS3’teki heyecanı artırır. Pencereler yukarı veya aşağı, bu Audi günlük işe gidip gelirken tünelleri aramanızı sağlayacak.

Tork da arttı, şimdi eski modelin 380’nine kıyasla 500 Nm’de zirve yapıyor. Bu bükülme, başlatma kontrolü de dahil olmak üzere çeşitli vites programları içeren yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman aracılığıyla yönlendiriliyor. Audi, saatte 96.5 km hızla koşmanın 3,8 saniye süreceğini tahmin ediyor. Ama bu kesinlikle muhafazakar bir rakam, çünkü test edilen son RS3, bir 2017 modeli, 3,5 saniyede 96.5 km hıza çıktı. Yeni arabayı hareket halinde iken, şanzıman gaz pedalına sadece bir dokunuşla vites düşürmeye istekli bir durum sergiler. Ancak virajlarda sert frenlemede o kadar ileri görüşlü değil. Bazen tekmelemek için direksiyona monte vites değiştirme kanatçıklarını bir oran aşağı çekmeyi gerektiriyor.

2022 Audi RS3 Spor Sedan Güç Aktarma Organları ve Sürüş Modları

Daha da fazla kontrol için, motorun tepkisini, direksiyonun ağırlığını ve hissini kolayca değiştirebilirsiniz. Ayrıca adaptif amortisörlerin sertliğini de değiştiren çeşitli sürüş modları aracılığıyla şanzımanın tavrını değiştirmek kolaydır. Verimlilik ve Konfor ayarlarını atladık ve Auto’nun parametreleri sürüş alışkanlıklarımıza göre ayarlamakta oldukça usta olduğunu gördük. Dinamik mod, otomobilin tüm duyularını güçlendirir ve manuel modda vitesleri kırmızı çizgide tutar. En ilgi çekici olanı, RS3’te ilk kez arka tekerleklere gönderilen tork miktarının ayarlanmasına izin veren özelleştirilebilir RS Performance moduydu.

Audi’nin Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi çoğu durumda neredeyse çok etkilidir. Ayrıca motorun gücünü kasıtlı, neredeyse klinik bir şekilde zorlar. Ama RS3′ Dört tekerlekten çekiş sistemi, motorunun gürültülü maskaralıklarına hareketli bir tamamlayıcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Sistem, arka aksa gönderilen torkun yüzde 100’ünü her iki arka tekerleğe yönlendirerek otomobilin virajlarda dönmesine yardımcı olan iki bağımsız debriyaj paketi kullanır.

2022 Audi RS3 Spor Sedan; Güçlü Olduğu Kadar Seslidir

Hatta otomobilin Drive Select menüsünde, adı dışında tamamıyla bir drift modu olan özel bir RS Torque Rear modu bile var. Ancak pratikte, bu ayar sadece RS3’ün kuyruğunu çok fazla sallamanıza izin verir. Arka tork önyargısının zımni faydalarına rağmen, bu, ağırlıklı olarak önden çekişli bir kurulum olmaya devam ediyor. Önceki RS3’ün nasıl donatılabileceğine benzer şekilde, yeni araba önden arkaya göre daha geniş lastikler üzerinde yuvarlanıyor. Bu lastikler önde 265/30R-19 ve arkada 245/35R-19’dur. Ve motorun torkunun yalnızca yüzde 50’si geriye doğru yönlendirilebilir. RS3, örneğin bir BMW M2’nin aynı dürtüselliği ile arka ucunu gevşetemez.. Şasinin doğal yoldan savrulma eğiliminin üstesinden gelmek için kasıtlı bir çaba ve ağır bir sağ ayak gerekir. Ve bir kez bu yapışma sınırını geçtiğinizde, o kenarda hareket etmeye devam etmek için ısrar ve güç gerekir.

2022 Audi RS3 Spor Sedan Sürüşü ve Fiyatlandırma

Viraja girerken daha agresif olmak ve gaza basmak için içgüdüleri görmezden gelmek en iyisidir. Ön uç genişçe sürmeye başlamadan hemen önce, torku arka aksa dağıtmak için gazı matlaştırın. Ve dört tekerlekten çekiş sisteminin programlamasının çözmesine izin verin. Bu, sert basıldığında RS3’ün güçlü olmadığı anlamına gelmez. Audi test pilotu Frank Stippler kısa süre önce Nürburgring çevresinde 7:40.8 tur attı ve diğer dört tekerlekten çekişli roketler arasında belirlenen zamanı geride bıraktı.

2022 Audi RS3 Spor Sedan; Güçlü Olduğu Kadar Seslidir

Açık yolda, RS3 ortamında çok daha fazla hissediyor. Konfor ayarındaki uyarlanabilir amortisörleri ile bu küçük sedan, daha büyük Audi kardeşlerinin soğukkanlılığını ve dengesini çağrıştırıyor. Önde, payanda süspansiyonu, normal A3’e kıyasla neredeyse bir derece negatif kamber ekleyen modele özgü pivot yataklara sahiptir. Arkada bir çoklu bağlantı kurulumu, içi boş bir viraj denge çubuğu ve yarım derecelik ek negatif kamber ile birlikte oturuyor. Genel olarak, RS3, A3’ten 1,0 inç ve S3’ten 0,4 inç daha alçaktır. En yüksek hız 250 kmh’dir. Ancak RS Dynamic paketini tercih etmek bunu 290 kmh’ye yükseltiyor.

Yüzü açık olmasına rağmen RS3, Audi’nin orijinal marka tanımlayan formülünün mükemmel bir evrimidir. Bu, tuhaf ama büyüleyici güç aktarma organlarının sonik sevincini kutlamak için uygun bir yol gibi görünüyorsa, bir tane satın almak için gelecek yılın başlarına kadar beklemeniz gerekecek. Fiyatlandırma henüz açıklanmadı. RS3’ün sevimli eksantrik ve yetenekli olabileceği gibi, Audi’nin bu niş segmenti neredeyse ısmarlama bir motorla desteklemeye ne kadar devam edeceğini tahmin etmek zor. Geleceğin getireceği her şeye hazır olsak da, markanın RS3’ler kadar muhteşem sesler yaratması için EV mühendislerine güvenmesini umuyoruz.

İkinci El Audi RS İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here