Mercedes-Benz e-serisi , tarihi boyunca sürekli dikkate değer değişimler gördü. Mevcut tasarım şefi olan Gorden Wagener, kendine özgü stilini geliştirdi. Zaten mevcut olan E-sınıfı coupe ve cabriolet, tartışmasız tüm mevcut Mercedes modelleri arasında en güzellerinden biriydiler. Ancak 2021 için gelen bir makyaj, bu arabaları daha da güzel hale getirmeyi başardı.

AMG’den ilham alındı

AMG modelleri için geliştirilen Panamericana’dan ilham alan ızgara, saldırganlığı zarafetle birleştirmek için iyileştirildi ve geliştirildi. Farlar yeni ızgarayla aynı hizaya geldi ve tamamen otomobilin burnu daha dik ve sağlam görünüyor. İnce arka stoplar, kürek şeklindeki iç aydınlatma elemanlarını dışarı atıyor ve eskisinden çok daha net görünüyor. Yeni jantlar ve renkler makyajı tamamlıyor.

Aynı değişiklikler AMG E53 modeli için de geçerli , ancak daha agresif bir tavır varsayıldı. Ön ızgaraya, AMG GT’lerde ki gibi dikey çıtalar hakimdir. Arka uçta ise dört mükemmel yuvarlak egzoz borusu bulunuyor. Bu arada, AMG’nin ön çamurlukları, sanki turboşarjsız Mercedes-Benz modeli varmış gibi, “Turbo” rozetiyle süsleniyor.

E-serisi sedan,coupe ve cabrio birbirini anımsatıyor

Yakın zamanda güncellenen 2021 E-serisi sedan gibi , E450 ve AMG E53′de neredeyse küre şeklindeki bir merkezi göbeğe sahip yeni direksiyonlara sahiptir . Her ikisinde de en yeni MBUX sistemine ve yükseltilmiş multimedya sistemine sahiptir.

Hem E450 hem de AMG E53, Daimler’in  48 voltluk bir hibrit sistem ve motoru sessizce çalıştırabilen, hafif bir güç artışı sağlayan ve yakıtı artırabilen entegre bir marş jeneratörü ile donatılmış en yeni nesil sıralı altı motorla çalışıyor. AMG E53’ün motoru 429 beygir gücü ve 384 lb-ft tork ile değişmedi, ancak E450 için, önceki 362 beygir gücündeki V-6’dan eşit derecede güçlü sıralı altıya geçiş daha iyi yakıt tüketimi ve gözle görülür şekilde daha pürüzsüz sürüş keyfi sunacak. Daha önce olduğu gibi, E450 arkadan çekişli veya 4Matic dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak, ikincisi AMG E53’te standart olacak.

AMG, sekiz silindirden daha az silindire sahip bir modelde ilk kez sportif Dynamic Plus paketini sunuyor. Bunun üzücü nedeni, ne coupe ne de cabriolet’in V-8 ile çalışan AMG E63 versiyonunun olmayacak olmasıdır. Mercedes, güncellenmiş 2021 E-sınıfı coupe ve üstü açılır modellerin yıl sonuna kadar ABD’de satışa çıkacağını söyledi. Fiyatlar ise henüz açıklanmadı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here