2021 Bahreyn GP Kazananlar ve Kaybedenler

0
1838

2021 Formula 1 sezonu, Bahreyn’de Lewis Hamilton ve Max Verstappen ile galibiyet için iki takımlı yarış boyu süren bir mücadele ;  sayesinde sansasyonel bir şekilde başladı.  Bir sürü başka parlayan yıldız da vardı ama herkes için pek iyi gitmedi. 2021 Bahreyn GP Kazananlar ve Kaybedenler .

Kazanan: Lewis Hamilton

Bu , Lewis Hamilton’ın gerçekten uğruna savaşmak zorunda olduğu bir yarış zaferiydi, bu da onun neden yarış sonrası dikkat ;çekici  derecede mutlu bir ruh halinde olduğunu açıklıyor.

Yedi kez dünya şampiyonu olan Mercedes takımının arka planda Bahreyn’e geldiğini biliyordu ve sıralama turlarında ;Max Verstappen’e kaybettikten sonra pek de mutlu değildi.

Ancak yarışta takımı stratejiyi doğru anladı ve onu mükemmel bir şekilde uygulamak için ihtiyacı olan her şeyi yaptı, sonuçta Mercedes için 75.

Grand Prix galibiyetini sağlayan savunma amaçlı bir ustalıkla ve tüm zamanların en iyi turları tamamladı.

Dikkat çekici bir şekilde;Hamilton 2015’ten bu yana yılın açılış yarışını ilk kez kazandı ve rekor kıran bir sekizinci dünya şampiyonluğuna doğru bir şoka neden oldu.

Kaybeden: Sebastian Vettel

Sebastian Vettel’in Aston Martin’le ilk yarış haftasonunda memnun kalacağı çok az şey vardı; Alman ;Q1’de sıralama turundan çekildiğinde uğursuz bir seri belirledi (Ferrari’ye rağmen 2020’de yalnızca bir kez Q1’den elendi.

Daha sonra tek noktadan bir strateji çalışması yapmaya zorlandı, Alman sürücü , Fransız’ın yanından geçtikten sonra Esteban Ocon’un arkasına takılmadan önce yıpranmış lastiklerle mücadele etti.

Kazanan: McLaren

McLaren, Lando Norris için dördüncü ve yeni çocuk Daniel Ricciardo için; yedinci olan Daniel Ricciardo’nun Red Bull’dan ; 10 puan geride kaldıktan sonra üçüncülüğü elde etmesini sağlayan etkileyici bir gösteri ile sezon öncesi üçüncü en iyi takım olduğunu doğruladı.

Norris’in , dördüncüsünü geçen yıl aynı yarışta elde ettiği sonuca eşitti ve 2020’de Avusturya’daki sezon açılışında yönettiğinden sadece bir sıra daha düşüktü.

McLaren için cesaret verici bir şekilde, saf performans konusunda Ferrari’ye karşı üstünlük sağladılar ve daha da önemlisi, Mercedes ve Red Bull ile aradaki boşluğu kapatmış görünüyorlar.

Kaybeden: Valtteri Bottas

Valtteri Bottas yarışın en hızlı turunu yapmış olabilir, ancak 10.9 saniye süren kötü bir pit stopu, sonunda üçüncü bitirdiği için ona olası bir ikinci sıraya mal oldu.

Finn, Grand Prix’de hızlı tempo göstererek sert lastiklerde takım arkadaşı Hamilton’dan daha hızlı tur attı, ancak pit stopunda kaybedilen zaman onu çekişme dışı bıraktı.

Ayrıca 2018’den beri ilk kez sezon açılış yarışını kazanamadı.

2021 Bahreyn GP Kazananlar ve Kaybedenler

Kaybedenler: Max Verstappen ve Red Bull

Max Verstappen Cumartesi günü Red Bull için yarış pozisyonunu aldığında kariyerinde ilk kez arka arkaya serileri güvence altına aldığında ;

Pazar günü bunu zafere dönüştürebilecekleri içten bir his vardı. Ve bir saniyeden daha az bir farkla kaçırdılar.

Bu, Verstappen’in son iki Bahreyn Grands Prix’sinde ikinci olduğu anlamına geliyor, ancak Red Bull takımı 2014’te yarış takımı haline geldiğinden beri sahada hala galibiyet alamadı.

2021 Bahreyn GP Kazananlar ve Kaybedenler

Kazananlar: Honda

Honda, 2015’te McLaren ile F1’e döndüğünden beri iyi zamanlar yaşamadı, ancak Red Bull ailesine katıldıklarından beri istikrarlı bir şekilde gelişiyorlar.

Ve yıl sonunda ayrılıyor olsalar da, son yarışlarında her şeyi ortaya koymalarını engellemedi.

Sadece bir yıl içinde motor tasarımlarını öne sürmekle kalmadılar;aynı zamanda altı ayda tamamladılar.

O zamandan beri güvenilir ve etkileyici bir performans serisi sergiledi, o kadar ki pek çok kişiyi – Mercedes’in önünde değilse de – eşit olduklarını hissettirdi.

2. E L  O T O M O B İ L 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here