2.El Taşıt Kredisi Nasıl Çekilir?- 2023

0
31834
ikinci el taşıt kredisi

İkinci el araç almak isteyen fakat yeterli bütçeye sahip olmayan kişilere 2. el taşıt kredisi kullanma imkanı sunuluyor. Bankaların sunduğu kredi imkanları ile araç satın almak isteyen kişiler, istedikleri araca makul ödeme yöntemleri ile sahip olabilir. Türkiye’nin önde gelen bankaları uygun faiz ve vade seçenekleriyle kredi imkanları sunmaktadır. Satın alacağınız aracın %70’ini 48 ay yani 4 yıl vade ile kredi çekip ödeyebilirsiniz. 2. el araç satın alma isteyen ve taşıt kredisi nasıl alınır diye merak eden sürücüler için bu sorunun cevabını sizler için hazırladık.

İkinci El Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

İstediği ikinci el araca sahip olmak için kredi çekecek kişilerin bilmesi gereken en önemli kısım, kredi çekilecek fiyatın aracın fiyatı ile aynı olmamasıdır. Bu demek oluyor ki hesabınızda bir miktar nakit para olması ve araç fiyatının bir kısmını nakit olarak ödemek gerekiyor. İlk önce gerekli şartları sağladığınızdan emin olup, bankaların sağladığı faiz ve ödeme fırsatlarını gözden geçirip başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca bankaların ikinci el taşıt kredisinde uyguladıkları oranlar her yıl Resmi Gazete ’de yayınlanıyor ve yıllara göre değişiklik gösteriyor. İkinci el taşıt kredisi basitçe nasıl alınır sorusunu yanıtladık. Peki bahsedilen şartlar nelerdir ve hangi koşullar yerine getirilmesi gerekiyor?

İkinci El Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir?

Konut kredisi, ihtiyaç kredisi gibi ikinci el taşıt kredisinde de sahip olunması gereken bir takım şartlar bulunuyor ve yalnızca bu şartlara sahip olan müşterilere olumlu cevap veriliyor. Bu temel şartları şu şekilde maddeleyebiliriz;

  • Kredinin çekildiği bankaya göre değişiklik gösterse de, genellikle yaşı 5’in üzerinde olan araçlar için 2. el taşıt kredisi çekilebiliyor.
  • Satın alınacak aracın üzerinde herhangi bir ipotek kaydının bulunmaması gerekiyor.
  • En az 6 ay süren SGK kaydınızın bulunması gerekiyor.
  • Başvuru yapacak kişinin en az 18 yaşında olması gerekiyor. Öte yandan banka politikalarına uymayacağından başvuru alınmayacaktır.
  • Kredi notunun kontrol edilmesi ve banka politikalarına uygun seviyede olmalıdır.
  • Kredi taksitlerini düzenli bir şekilde ödeyeceğinize dair bir takım belgeler sunmalısınız.
  • Aracın bir kısmını peşin ödeyeceğiniz nakit paranın hesabınızda bulunması gerekiyor.

İkinci El Taşıt Kredisi Almak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

 

Aşağıda belirtilen evrakları hazırladıktan sonra banka şubesine gidip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvurulan bankaya göre değişse de, gerekli evraklar şu şekildedir;

  • Gelir Durumu Belgesi
  • Maaş bordrosu veya Vergi Levhası
  • İkametgah Belgesi
  • Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Pasaport
  • Satın almak istediğiniz aracın ruhsat fotokopisi
  • En geç iki ay öncesine ait size kayıtlı telefon, doğalgaz, elektrik vb. faturalardan herhangi biri
  • Gayrimenkul beyanında bulunacak kişiler için ilgili gayrimenkulün tapusunun aslı ve fotokopisi
  • Satın alınmak istenilen aracın noter tasdikli faturası veya ruhsatı

Banka şubesine belgelerin beyan edilmesi durumda başvurunuz değerlendirme sürecine alınır ve kısa süre içerisinde sonuçlanır. Kredi başvurunuz aynı günde dahi sonuçlanır. Ek olarak başvuru süresince; gelir durumunuz, mevcut borç durumunuz ve kredi notunuz dikkate alınmaktadır.

En Fazla Ne Kadar Taşıt Kredisi Çekebilirim? 

Daha önce sözünü ettiğimiz gibi bankalar tarafından verilen 2. el araç kredileri değerinin tamamını kapsamamaktadır. Ayrıca araç için verilen kredi miktarı 100.000 TL altı araçlar için %70’ini kredi çekebilirsiniz. 100.000 üzeri araçlar için ise %50 oranında karşılamaktadır.

Başvuru Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Başvurunuzu tamamlamadan önce size en uygun bankayı belirlemelisiniz. Bankalar aracın yaşına göre değişik faiz oranları uygulayabilir. Bu sebeple aracın yaşına ve fiyatına göre banka seçimi yapmak sizin lehinize olacaktır.

Hangikredi.com

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here