Yaz Yolculuğu Öncesi Yapmanız Gerekenler

2
1392

Yaz yolculuğu, kaçmanın iyi bir yolu gibi geliyor. En sevdiğiniz turistik yerlere veya şehrin karmaşasının dışında gizlenmiş bir yazlığa arabayla gidebilirsiniz. Elbette rotalarınızı çiziyorsunuz, konaklamanızı rezerve ediyorsunuz ve çantalarınızı seyahat programınıza göre hazırlıyorsunuz. Ancak unutmamak gerekir ki, arabanızı da yolculuk için hazırlamanız gerekir. Bugünün arabaları güvenilir olsa da, yola çıkmadan önce yine de kapsamlı bir kontrol gerektirir. İşte bu tatil için nasıl hazırlanmanız gerektiğini gösteren listemiz:

Farlar ve Park Lambaları

Yaz Yolculuğu

En iyisi arabanızdaki tüm ışıkların çalışır durumda olup olmadığını kontrol etmektir. İşlevsel olmayan veya yetersiz ışıklarla karanlıkta araç sürmek, yalnızca sizin için değil, diğer yol kullanıcıları için de bir güvenlik tehlikesidir.(Özellikle farlarınızın tek aydınlatma kaynağı olduğu otoyollarda). Bu nedenle, değiştirmeye ihtiyaç duymanız durumunda, farlarınızı ve diğer tüm dış ışıkları ayrılmadan önce kontrol etmek en iyisidir.

Klima

yaz yolculuğu

Yaz; ve nereye gittiğinize bağlı olarak, çalışan bir klima kontrol listenizdeki en önemli maddelerden biri olmalıdır. Sonuçta, fırında araba kullanmak istemezsiniz. Pencereler açıkken bile kabin sıcaklığını önemli derecede düşürebilir.

Yağ ve sıvı seviyeleri

Yola çıkmadan önce, en iyisi arabanızın yağını, soğutma suyunu ve diğer sıvı seviyelerini kontrol etmek ve biraz düşük görünüyorsa doldurmak – sadece bir önlem olarak.

Silecek bıçakları

Silecek bıçakları sonsuza kadar dayanmaz. Arabadaki diğer bileşenler gibi, bunların da bir ömürleri vardır ve artık verimli çalışmadıklarında değiştirilmeleri gerekir. Silecek lastiklerini birkaç gün önceden su ile deneyin. Ön camınızı düzgün şekilde temizlemiyorlarsa, değiştirilmeleri gerekir. Bunu yapmak iyi bir fikir, çünkü ne tür bir hava koşuluyla karşılaşacağınızı bilemezsiniz ve yağmurda ön camı düzgün temizleyemeyen sileceklerle araba sürmek tehlike yaratabilir.

İlk yardım kiti

Elinizin altında temel bir ilk yardım çantası bulundurmak en iyisidir. Çoğu otomobil üreticisi, arabalarıyla birlikte ücretsiz aksesuar olarak bir kit yararınıza olacaktır.

Lastikler

yaz yolculuğu

Lastikleriniz şüphesiz aracınızın en önemli bileşenlerinden biridir. Lastiğiniz ne kadar aşınırsa çekiş bulma olasılığı o kadar az olduğundan, lastiklerinizde aşınma olup olmadığını kontrol ettirmeniz en iyisidir. Lastiklerinizdeki diş derinliğini ve yan yüzündeki topakları kontrol edin. Her ikisinin de durumları kötüyse, lastiklerinizin değiştirilmesi en iyisidir. Aracın bir yöne çektiğini hissediyorsanız tekerlek hizalamasını kontrol ettirmek akıllıca olacaktır. Ayrıca, stepnenin durumunu kontrol etmeniz, bir lastiğin nasıl değiştirileceğine aşina olmanız ve kriko ile alet çantasının araçta uygun şekilde saklandığından emin olmanız da önemlidir. Ayrıca yola çıkmadan önce yedek lastik dahil lastiklerin optimum basınçta olduğundan emin olun.

Korna

Özellikle otoyolda gidiyorsanız, kornanızın düzgün çalıştığından emin olun. Korna, yollardaki ilk savunma hattınızdır. Kornanızın düzgün çalıştığından ve çeşitli tellerinin düzgün bağlandığından ve gevşek olmadığından emin olun.

Navigasyon

Yandex Navigasyon

Google Haritalar, Apple haritaları ve yerleşik uydu navigasyonu artık çok yaygın. Bu nedenle yukarıdakilerden en az birinin herhangi bir zamanda sizin üzerinizde veya arabanızda olması muhtemel. Canlı trafik güncellemeleri ile gerçek zamanlı navigasyon büyük bir nimet. – özellikle daha az aşina olduğunuz rotalarda gezinirken.- Bununla birlikte, bağlantınızı kaybetmeniz durumunda elinizin altında bir yedek (fiziksel bir harita) olması iyi bir fikirdir – günümüzde nadir olabilir, ancak nereye gittiğinize bağlı olarak, ağ kaybı göz ardı edilmeyecek bir risktir.

Araç içi eğlence

Saatlerce araba kullanacaksanız, muhtemelen biraz müzik de isteyeceksiniz. Artık çoğu otomobil, aux ve USB bağlantılı basit birimlerden internete erişmenize ve film oynatmanıza izin veren dokunmatik ekran birimlerine kadar değişen bir ses sistemi sunuyor. Bir tanesine sahip değilseniz veya üretici tarafından sağlanan birimden yükseltmeyi planlıyorsanız, çok sayıda seçenek mevcuttur. Ayrıca, ses sistemine bir cihaz bağlıyorsanız, cihazınızı kablosuz olarak eşleştirememeniz durumunda gerekli kabloları taşıdığınızdan emin olun.

Alt takımı kontrol edin

Alt karoseri muayene ettirmek için arabanızı bir servis merkezine götürmek iyi bir fikirdir. Tamirci muhtemelen daha kapsamlı bir iş çıkaracak olsa da, bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Aracı, yakıt besleme hattında herhangi bir sızıntı, karterde yağlı lekeler ve egzozda sızıntılar açısından kontrol ettirin. Ayrıca, karter muhafazasının ve yakıt deposu muhafazasının sağlam bir şekilde sabitlendiğinden ve çözülebilecek başka gevşek parçaların bulunmadığından emin olun.

Uzun Yol Öncesi Güvenli Sürüş İçin Tavsiyeler

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here