yakıt tüketimi

Yakıt tüketimi ülkemizde ki yüksek yakıt fiyatları nedeniyle dikkatli bir şekilde kullanılması gereken bir harcamadır. Güncel yakıt fiyatlarına bir şey yapma imkanımız olmaması nedeniyle yapmamız gereken doğru adımı atarak aracımızı kontrollü kullanarak yakıt tasarrufu yapmak olacaktır. Bu konuda doğru bir şekilde ilerlemek isteyen bazı sürücüler bazı konularda yanılgıya düşebiliyorlar.

Bu yanılgılar konusunda ülkemizde birçok insan aynı hatayı yaptığı için tasarruf yapalım derken aksine yakıt tüketimini daha yukarıya çıkarmış oluyor. Bu nedenle yakıt tasarrufu konusunda ülkemizde doğru bilinen ancak yanlış olan konular hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

 

 

Yakıt Tüketimi Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yakıt tüketimi noktasında birçok kişinin doğru bildiği ancak yanlış olan noktaları maddeler halinde sizlere aktarmaya çalışacağız. Ayrıca bunları açıklamaları ile birlikte yaparak neden böyle olduklarını anlamanıza yardımcı olacağız.

  • Tüketim konusunda en büyük yanılgıların başında otomatik vites araçların daha çok yakıt tükettiği konusudur. Bu konuda geçmiş yıllarda manuel vites araçlar daha az tüketirken, giderek gelişim gösteren otomobil teknolojileri sayesinde iki tür viteste aynı oranda yakıt tüketmektedir.
  • Gelişen sektörün değiştirdiği konulardan birisi de araç motorunu ısıtmadan hareket etmek oldu. Çünkü geçmişte aracı çalıştırdıktan sonra hemen hareket etmemek gerektiği tavsiye edilir, motor ısındıktan sonra ilerlemeniz tavsiye edilirdi. Ancak artık gelişen sektör modern araç seçenekleri ile bu konuyu ortadan kaldırmıştır.
  • Yakıt tasarrufu yapmak isteyenler genellikle daha küçük boyutlara ve motora sahip olan araçları tercih ederdi. Ancak gene gelişen sektör sayesinde birçok motor türü turbo seçeneği olsa dahi aynı oranda yakıt tüketmektedir.
  • Hata yapılan konulardan birisi de eskiyen araçların yenilere göre daha fazla yakıt tükettiği konusudur. Bu konu tam anlamıyla yanlış olmamakla birlikte periyoduk bakımı doğru şekilde yapılan araçlar ile sıfır araçlar arasında büyük oranda bir tüketim farkı olmamaktadır. Yani bakımlı arabalar eski olsa dahi yüksek miktarda yakıt tüketmemektedir.
  • Yanılgılardan birisi de aracı rölantide çalışır halde bırakmanın daha az yakıt tüketimine fayda olduğudur. 1 saat boyunca rölantide kalan araç saat başına 1,5 litre yakıt tüketecektir. O nedenle bu şekilde beklemek yerine hareket etmeden önce aracı çalıştırmak size tüketim konusunda yardımcı olacaktır.
  • Camı açık bir şekilde seyahat etmek durumuna göre yakıt tasarrufuna yardım etmektedir. Ancak her durum için bu geçerli değildir. Araçların aerodinamik dengeleri nedeniyle yüksek hızda seyreden araçların camlarının kapatılması önemli olacaktır. Ama düşük hızda seyahat yakıt tüketim miktarını azaltma konusunda yardım edecektir.
  • Geçmişte üretilen araçlar genelde karbüratöre sahip olmasından dolayı hava filtresini değiştirmek yakıt tüketimini yakından etkiliyordu. Ancak günümüzde daha çok enjeksiyonlu araçlar üretildiği için bu gerçekliğini kaybetmiş oldu. Şu an filtreyi değiştirmek yakıt tüketiminden daha çok performansı arttırmaya yardım etmektedir.
  • Daha az yakıt tüketmek için depolara yerleştirilen katkı maddeleri araç yakıt tüketim miktarını azaltmıyor. Yapılan araştırmalar tüketimi azaltmaktan daha çok motor ciddi oranda zarar verdiği yönünde oldu.

2. El Satılık Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. bir arabanın çok yakası varsa ne yaparsan yap azaltmazsın 😀 azaltsanda bu sefer araçtan keyif alamazsın o sebeple yaptığın kilometreye göre bir araç seçmek en doğrusu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here