Yağmur sensörleri yağmurlu havalarda işimize yarayan ve araçta istifimizi bozmadan silecekleri çalıştıran bir özelliğe sahiptir. Bu özellik araçta bulunan kişileri güvende hissettirir ve aynı zamanda sizi özel kılar.

Peki gerçekte nasıl çalışıyorlar?

Her Şey Işık ve Yansıyan Işıkla ilgili

Yağmur sensörleri aslında ön camınıza LED ışıkları yansıtan bir bileşendir. Aynı bileşen daha sonra ışığın ne kadar Geri yansıtıldığını ölçer. Ancak, ön camda yağmur damlaları varsa, ışınlanan tüm ışık geri yansıtılma alır.

yağmur sensörleri

Yağmur sensörleri bunu algılar ve sileceklerinizi etkinleştirmek için programlanır. Ön cam ne kadar ıslak olursa, o kadar az ışık geri yansır. Bu daha sonra sileceklerin hızını artırmak için yağmur sensörlerini harekete geçirir.

Otomatik Farlar da Benzer Bir Sistem Kullanır

yağmur sensörleri

Otomatik farlar, koşullar karardığında farların açık olmasını sağlayarak sürücülere yardımcı olur. Bu tip farlar günümüzde çoğu arabada var. Bu da yağmur sensörleri gibi sizin konfor alanınızdan hareket etmenizi engelliyor ve farları doğru ve tam zamanında açıyor.

Otomatik farlar, ön camınızın arkasına monte edilmiş bir ışık sensöründen çalışır. Yağmur sensörleri gibi, bir ışık sensörü dikiz aynasının önünde konumlanmıştır. Işık sensörleri ön cama ışık ışınlamaz. Bunun yerine, ışık toplayan fotoseller vardır.

Fotoseller tarafından toplanan ışık, otomobil üreticisi tarafından belirlenen belirli bir seviyenin altına düştüğünde, farlar yanar.

Sürücü İsterse Her İki Sistem de Kapatılabilir.

Yağmur sensörlerinin yağmur algılamasi sileceklerinizin üzerinde olması her zaman yararlı değildir. Örneğin, bir araba yıkaması gerçekleştireceğiniz esnada eğer sensörleriniz aktifse camlarınız silecekler tarafından yoğun çalışma temposuna maruz kalacaklardır. Bu bir taraftan baktığımız zaman aracın ön camının daha hızlı temizlenmesine yardımcı olabilir. Ancak eğer tazyikli su kullanıyorsanız ani basınçla hareket eden sileceklerinizi kırabilirsiniz. Bunun olmasını istemiyorsanız araba yıkama esnasında sensörlerinizi kapatmayı unutmayın.

Ne de olsa temizlik ekibinin ön cam ve sileceklerinizi temizleme işini mutlaka yapacaktır.

Ama otomatik farlar söz konusu olduğunda, açık bırakmanızı öneririz. Gösterge panelinizde veya kontrol kadranınızda bir “Otomatik” ayarı görebilirsiniz. O konumda bırakabilirsiniz. Otomatik farlar, motorunuzu kapattığınızda kendilerini kapatır. Gösterge panelinizin yanması farlarınızın zaten açık olduğu anlamına gelmez.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here