araç tamiri

Arabası olan herkesin bildiği bir şey, küçük bir şey olsa bile, o konuyla ilgili ustasının  bulunması zor olduğudur. Araç tamiri ile karşılaşanlar için önerimiz araçta ufak tefek sorunlar nedeniyle sahibine gitmenize gerek olmamasıdır. Gerekli malzemelere sahipseniz ve hasarlı parçalar yerine ürünü satın alabiliyorsanız birçok yerde kendiniz tamir edebilirsiniz.

En azından tüm araba tamir süreçlerinde gerçek bir uzman olmanıza gerek yok. Araçlarla ilgileniyorsanız aşağıda yazacağımız konuları kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Elbette bu işlemleri yaparken kendinize gerçek bir usta gibi davranmayın sadece çözüm yolu bulmaya çalışın. Araç tamiri noktasında kendinizi nasıl frenleyeceğinizi bilmenizde fayda var.

Kendinizin Yapacağı Araç Tamiri

1Lastikler

Lastikleri janttan ayırıp yenisini takmak biraz zor olabilir. Ama yazlık kışlık olarak lastik jant takımınız var ise onları zamanı gelince bir kriko ve bir bijon anahtarı yardımıyla bu işlemleri yapabilirsiniz.

2Aracın Sıvı Takviyeleri/Değişimi

Aracınız motor yağı bakımı, hidrolik değişimi, motor suyu vb. gibi durumlarda illaki bir ustaya götürüp değiştirmenize gerek yok. Bu hünerler kesinlikle sizin elinizden de gelebilir. örnek veriyorum. Motor yağı mı değişecek? Öncelikle motoru alt kısmına bir kova koyup, motorun altındaki tıpayı çıkarınız. Eski yağ boşaldıktan sonra tıpayı kapatıp yenisini ilave edin. Aslına bakarsanız bu kadar kolay.

3Filtre Değişimi

Filtre değişimi de yağ/sıvı değişimi kadar kolaydır. Hatta onlar kadar kirletici de değildir. Hava filtresi ,mazot filtresi ,polen filtresi gibi ürünleri aynısını tekrar satın alacaksınız. Bunları tamir edemezsiniz çünkü bunlar belli bir ömrü olan ürünler. Yenisini alıp aynı yerlere monte etmeniz yeterlidir.

4Akü

Bulunduğunuz yerde oto elektrikçi yok olduğunu düşünelim ve aracınızın aküsünün zayıfladığını gördünüz. Öncelikle aracınızın dinamosuyla şarj etmeye çalışın. Büyük ihtimalle akünüz ölü değilse şarj olacaktır. Ya da aküyü kutuplarından ayırıp 12 V bir şarj ünitesiyle de şarj edebilirsiniz.

2. El Satılık Araçlar

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here